You are here: Home » Accessoires » Internet uit je stopcontact

Internet uit je stopcontact

geschreven door Constance

Sinds 1995 ‘zit’ ik al op internet en heb daardoor al het eea. voorbij zien komen. De 1e laptopcomputer was een Apple Macintosh compleet met een inbelmodem. Daarna kwam er heel snel een isdn/adslmodem en sinds 1999 internetten wij draadloos. Maar nu is er iets nieuws op de markt gekomen, nl internet via je stopcontact!

Mijn vaste pc staat op zolder en het nadeel van een draadloze verbinding is (zeker als de router in de meterkast beneden staat), dat de verbinding niet zo heel sterk is en ook af en toe ‘wegvalt’.
 
En dat is met de Devolo dLan 200 AVplus Starter Kit (inhoud: 2 stekkerdozen en 2 kabels voor je computer en modem/router) helemaal opgelost.

Een stekkerdoos stop je in het stopcontact van je meterkast en dan verbind je de kabel naar je router en de andere stekkerdoos gaat in het stopcontact waar je computer op is aangesloten en die kabel stop je in de ethernetkabel aansluiting van je pc. Daarna de software downloaden en internetten maar……… (Je kunt de set uitbreiden totdat alle kamers en slaapkamers voorzien zijn van een internetstopcontact.)

En dat internetten gaat heel erg snel. (Voor de supertechnische dames onder ons: met mijn wifi aansluiting haalde ik, met moeite, 54 Mbit en nu met gemak 100 Mbit.)

Heb je nog geen draadloze router/modem, dan heeft Devolo ook een speciale wireless set, de dLan 200 Av Wireless G.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com