You are here: Home » Architectuur » Architectuur & natuurlijke materialen

Architectuur & natuurlijke materialen

geschreven door testman

Zoals de meeste architectenbureaus dragen ook wij ons allereerste project een warm hart toe. Het eerste project; het project waar het allemaal mee is begonnen…

Ons eerste project bevindt zich in Den Haag; de Maria Hoeve. De opdrachtgever wilde een uitbreiding van zijn keuken en garage in een moderne maar ook natuurlijke omgeving. Daarnaast was het contact met de tuin vanuit de keuken een belangrijk speerpunt in het ontwerp.

Grote schuiframen en schuifdeuren van aluminium zorgen voor dit contact tussen de woning en de tuin. Voor de grote ramen van de woonkamer is een stilleven gecreeerd wat zo een verlenging van de woonkamer vormt.

Ook in dit eerste ontwerp hebben we zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt wat ook bijdraagt aan de connectie tussen de natuur en de woning. Een van deze materialen is zink. Zink is materiaal wat voornamelijk wordt gebruik voor daken. In ons ontwerp is het echter als gevelbekleding toegepast met de gedachte om materialen te gebruiken die beinvloed worden door het weer.

Daarnaast hebben we ook gewerkt met onbewerkt Western Red Cedar hout in dit ontwerp. Western Red Cedar staat bekend om zijn duurzame karakter. In het ontwerp zal dit hout samen met het zink in de loop van de tijd een mooi vaal karakter geven. Voor de tuin is gekozen voor verwerende materialen om de woning en de tuin met elkaar te verweven.

Het gebruik van natuurlijke materialen staat ook vandaag de dag nog centraal in onze ontwerpen. Hierdoor krijgt de natuur weer een plek in de hedendaagse architectuur.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com