You are here: Home » Gadget test » Strida Vouwfiets

Strida Vouwfiets

geschreven door Constance

Al enige jaren staat er bij ons in de gang een vouwfiets, en deze wordt regelmatig gebruikt. Zeker door manlief, aangezien hij een bloedhekel heeft aan files en daardoor heel vaak met de trein (en soms de metro) naar Amsterdam, Rotterdam en de rest van het land bezoekt.

Ik heb een tijdje geleden gehoord dat de Strida vouwfiets ‘opnieuw’ is uitgevonden, en er is nu de Strida 5.2 en ik ga haar testen.

Ik heb afgelopen week ‘mijn’ knaloranje Strida opgehaald in Amsterdam en toen ik daarna naar de metro liep (ik was nl. met opzet met het openbaar vervoer gegaan) en haar naar binnenreed baarde ik al opzien. De metroreizigers keken alsof ze nog nooit een vouwfiets gezien hadden.

Nu is het wel zo dat een opgevouwen Strida eruit ziet als een opgevouwen paraplumodel kinderbuggy (speciaal voor de moeders onder ons) ipv. een regulier model vouwfiets. Daarna ging ik de trein in, en ze past precies naast je, tussen 2 stoelen in.

Eenmaal in Amersfoort aangekomen werd ik gelijk aangesproken door een mijnheer die mij vroeg of het een Strida was. Toen ik hierop ja antwoorde, vertelde hij mij dat hij nog nooit een ingevouwen Strida had gezien en hij was onder de indruk hoe klein je de Strida kan opvouwen.

Ik ging verder aan de slag met het uitvouwen van mijn oranje modelletje en ook dit ging gepaard met de nodige vragen en opmerkingen. (Als je niet wilt opvallen, koop dan geen Strida.)

Eenmaal opgestapt viel het mij wel op dat het stuur anders stuurt dan onze eigen Dahon vouwfiets (iets instabieler) maar dat is waarschijnlijk een kwestie van wennen. Manlief en ik gaan de aankomend tijd de Strida uitgebreid testen dus binnenkort lees je meer.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com