You are here: Home » Interieuradvies » ONTDEK DE MAGIE VAN TEXTIEL (2)

ONTDEK DE MAGIE VAN TEXTIEL (2)

geschreven door Constance

Jong, fris en ongecompliceerd. Bonte stiksels omranden de ronde ‘doorkijkjes’ van de dubbellaags gordijnstof Carinola (in 3 kleuren). De stof Capua met opgestikte blokjes ‘confetti’ is er in 4 kleuren. Beide stoffen zijn van Gardisette.

Trendthema Enchanted (vormgegeven door The Future Laboratory, Engeland)
Dit trendthema had ook Plastic Fantastic kunnen heten, want er is een hoofdrol weggelegd voor synthetische materialen, gekunstelde vormen en texturen. Enchanted oogt jong, fris en ongecompliceerd. Uitbundige fluorkleuren, speelse metallics en kleurrijke kunststoffen creëren een aanstekelijke sprookjeswereld. Alles kan, als het maar fun is en soms nét een beetje over the top. Volgens Anne Marie Commandeur is het een tegenreactie op het zoeken naar al wat authentiek, ambachtelijk, ecologisch en natuurlijk is. ‘Het is een voorzet voor échte verandering’, meent ze. ‘Voor een komische chaos waarbij alle regels overboord zijn gezet en kitsch, nep en slechte smaak niet langer bestaan. Dekbedovertrek Patch van Kitan; in haast vloekende, synthetische kleuren en een bonte combi van uiteenlopende patronen. Van Es Home.

Het kleurenpalet is fris en vrolijk: lichte blauwen, fris zalmroze, heldergeel en lila splashen in het rond. Maar daarbij zijn de kleuren ietwat verbleekt en afgezwakt, alsof de volle kleuren bedekt zijn onder een synthetisch schaduwlaagje dat iets van de helderheid wegneemt. In Enchanted vinden we Mix & Match dessins, maar ook veel reliëfstoffen en -structuren. Soms excentriek en grafisch, soms glimmend en transparant. Maar altijd sprookjesachtig en ietwat surrealistisch. Lang leve de fantasie.

 

De structuren uit de New Beats behanglijn van Rasch zijn zowel optisch als qua touch een bijzondere ervaring. In drie thema’s: Flower, Gipsy en Gothic.

 

Pimp je behang met plak-juwelen! Heerlijk over the top. De Jewels zijn er in verschillende kleuren en maten. Graham & Brown.

Bron: Perscentrum Wonen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com