You are here: Home » Gadget nieuws » Design & Living: go for gold!

Design & Living: go for gold!

geschreven door Constance

In tijden van crisis willen we luxe binnenshuis. Een blik in de lifestyle interior magazines en etalages van interieurwinkels zegt genoeg; het schreeuwt je bijna toe: ‘Gimme gimme gimme GOLD!!!’
Aanvankelijk associeerde ik goud met kitsch en negentiende-eeuwse kopjes, maar laatst werd ik zeer positief verrast door de winnares van de Zweedse ELLE Interiör Designer of the Year Award, Åsa Jungnelius. Zij ontwierp een lijn voor Zweeds glasdesignmerk Kosta Boda, genaamd Jackie, die letterlijk druipt van het goud: het druppelt over de rand van glazen. Ook een wijnglas op een massieve voet en een tumbler worden met gouden druppels opgesierd. Jungnelius combineert goud daarnaast  met roze- en lilatinten in robuuste vazen die qua vorm klassiek lijken, maar er door de kleuraccenten heel 2009 uitzien.

Ook de designers van SIEGER zijn om. In de Treasure Gold-lijn van Michael Sieger veel dun wit porselein met een strakke gouden rand. En de Desire-lijn bestaat uit chique flinterdunne wit- en zwartporseleinen bekers voor water, digestieven en champagne, ook schitterend goudgerand. Diep in het glaasje – of beter gezegd: de beker – kijken is geen probleem, want de binnenkant is ook verguld met 24k goud…   

Ikzelf heb mij laten verleiden door zo’n mooie gouden vaas van Kosta Boda. Very catchy in mijn donkergrijze interieur!
Verkooppunten SIEGER & Kosta Boda zijn o.a.:

Mek Keramiek, Hartenstraat 11, 1016 BZ Amsterdam
Leeuwin, Oudkerkhof 19-23, 3512 GH Utrecht
Ninaber van Eyben, Hoogstraat 5, 2513 AN Den Haag

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com