You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Palm Pre, smartphone met touchscreen

Palm Pre, smartphone met touchscreen

geschreven door

Is het nu een ladyphone of niet? Ik vind van wel, hij ziet er wat gestroomlijnder uit dat de Iphone naar mijn idee en als je hem omdraait en open schuift: Tadaa… een spiegeltje! Super handig bij het glossen van je lippen en een make-up check! Zo zie je er in ieder gaval tijdens het bellen stralend uit… 😉

Met al het marketinggeweld van de Blackberry Storm,  Apple iPhone en de Google G1 (komende maand ook in Nederland) zou je bijna vergeten dat Palm de grondlegger van de handheld computer is. Met de nieuwe Palm Pre smartphone is Palm weer in één klap bij. Het is een telefoon met 3,1 inch aanraakscherm, een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en een nieuw besturingssysteem, webOS genaamd. De afgelopen jaren maakte Palm vooral toestellen met Windows Mobile, voorzien van een eigen schil.

WebOS ziet er prachtig gelikt uit en het is volgens Palm niet moeilijk om er applicaties voor te maken. De aanraakbediening van de Palm Pre herkent bewegingen en werkt behoorlijk vlot. Applicaties die ‘open zijn’ schakel je uit met een eenvoudige veegbeweging. Aardige functies zijn ook de popups die je waarschuwen als er nieuwe berichten zijn; de Palm Pre houdt synchroniseert behalve mail ook de activiteiten op sociale netwerken als Facebook bij.

Verder: gps, wifi, 3 megapixel camera en 8 GB flashgeheugen standaard ingebouwd. Minder standaard is de draadloze oplader om de accu weer te vullen. Het toestal zal vanaf het voorjaar te koop zijn.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com