You are here: Home » Designers » Slaap zacht(er)

Slaap zacht(er)

geschreven door Constance

Een van de meest bekende bedtextiel fabrikanten gaat in op de groene trend. Met 100% organic coton worden de dekbedden van Damai Organics gemaakt. De allerzachtste biologische katoen die er is heet Percal. Bij deze gecertificeerde katoen worden geen insecticiden, pesticiden, chloor en zware metalen gebruikt in de verwerking. Deze stoffen zorgen bij veel mensen huidirritatie en overgevoeligheid.

Zonder dramatisch te doen een paar feiten waar je van schrikt.

Katoen is één van de meest vervuilende gewassen ter wereld. Meer dan 25% van alle insecticiden en 12% van alle pesticiden, wordt gebruikt bij het verbouwen van katoen. Geschat wordt dat 90% van deze chemische middelen in de bodem, lucht en water verdwijnt. Jaarlijks lijden meer dan 3.000.000 mensen wereldwijd aan de effecten van pesticidenvergiftiging en 20.000 mensen sterven hieraan.

Damai heeft met percal een prachtige, eigentijdse collectie ontworpen. Pure weldaad voor elk bed en je huid. Via de webshop kan je ook gelijk je nieuwe dekbed, hoeslaken en zelfs de stof per meter bestellen. Ook milieubewust!

Slaap je nog zacht(er)!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com