You are here: Home » In & om het huis » Het effect van spiegels

Het effect van spiegels

geschreven door testman

Tegenwoordig worden huizen met steeds kleinere tuinen opgeleverd. Niet verwonderlijk; de grond wordt steeds duurder en voor veel toekomstige bewoners gaat ook de voorkeur uit naar een grote leefruimte binnen.
Zij verkiezen een optionele uitbouw graag boven een aantal extra vierkante meters tuin.
Groene vingers ontbreken net als de tijd, dus wordt een huis niet minder interessant, wanneer het een kleine tuin heeft.

Maar hoe kunnen we dan zo optimaal mogelijk gebruik maken van de ruimte? En hoe kunnen we de tuin groter doen lijken dan deze in werkelijkheid is???
Dat is de kunst en de uitdaging van een tuinontwerper.
Een kleine tuin is daarom ook niet altijd makkelijker inrichten dan een hele grote tuin. Hoewel die sugestie wel wordt gewekt. Hoe kleiner de oppervlakte, hoe groter vaak de puzzel.
(Om tot een creatief ontwerp te komen uiteraard; gras en een paadje naar de schuur kunnen we allemaal bedenken natuurlijk).

Ik zal de komende tijd wat tips aanreiken die je kunt toepassen in een kleine tuin. Vaak eenvoudige ingrepen, met een groot effect!
Extra genieten dus, want vergeet niet dat je de tuin ook van binnenuit ervaart.

Met spiegels suggereer je diepte. Het effect wordt nog groter wanneer de spiegel iets spiegelt wat daardoor 2x zo lang lijkt, zoals op de afbeelding hierboven. Het lijkt alsof de vijver doorloopt terwijl dat niet zo is.

Vaak is het mooi om de spiegel enigszins weg te werken in het groen, waardoor je er niet recht in kijkt en steeds je zelfbeeld ziet, want dan is de dieptewerking niet erg geloofwaardig natuurlijk!

Gebruik een goede kwaliteit spiegel, speciaal voor buiten, want door weersinvloeden zijn gewone binnenspiegels niet geschikt om buiten toe te passen. Ze zullen door het vocht snel verweren, (het spiegellaagje aan de achterzijde van het glas zal beschadigen en loslaten).
Als een verweerde spiegel past in de sfeer van de tuin is het geen probleem uiteraard!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com