You are here: Home » Architectuur » Verkopen of Verbouwen ?

Verkopen of Verbouwen ?

geschreven door Constance

Niet alleen zullen er de komende jaren minder huizen worden gebouwd, maar ook de verkoop van bestaande huizen verloopt minder snel.
De gemiddelde verkooptijd is inmiddels opgelopen tot ruim twaalf maanden. Natuurlijk heeft dit ook te maken met een redelijke vraagprijs en het krijgen van een hypotheek. Het aanbod van te koop staande huizen is weer groot, en de huizenkoper heeft weer alle tijd om te kunnen rondshoppen.
De grote vraag is nu dan ook “Verkopen of Verbouwen?”

De laatste tijd ben ik door diverse mensen benaderd die voor het zekere van het onzekere kiezen. Verbouwen dus!
Een vergroting van de woning, een trendy badkamer, een modernere keuken, van twee slaapkamers één grote slaapkamer met inloopkast, zijn een paar voorbeelden waarvoor huizenbezitters liever kiezen op dit moment. Eigenlijk de reden waarvoor ze liever gingen verkopen en verhuizen.
Natuurlijk hoeft het lang niet altijd zo ingrijpend, want met een nieuwe meubelopstelling, gezellige kleuren en een mooie styling enz. woont u voor uw gevoel ook in een nieuw huis.

Meestal weet u wel wat u graag veranderd zou willen zien in uw huis, maar “Hoe?” is dan de grote vraag. Een goede raad is dan om een interieurontwerpster in te schakelen. Zij kijkt met een frisse blik naar uw woning, de indeling, de meubelopstelling, de kleuren, de styling, enz.
De ervaring leert dat iedereen te maken heeft met interieurblindheid in zijn eigen huis. Je bent gewend geraakt aan de indeling, de opstelling en de styling. Je denkt dat bijvoorbeeld de badkamer alleen in de huidige opstelling mogelijk is en dat de nieuwe keuken alleen in die hoek geplaatst kan worden. Een interieurontwerpster ziet ook andere mogelijkheden met wat aanpassingen, welke natuurlijk afhankelijk zijn van het type huis.
Zij kan de plannen voor je uitwerken op een plattegrondtekening en/of perspectieftekening, zodat het nieuwe plan voor u ook duidelijk zichtbaar wordt.

Heb je ook voor verbouwen gekozen? Kijk dan voor verdere informatie op mijn website.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Mark 7 juni 2010 - 08:02

Voor erkende en gerenommeerde bouw-, verbouw-, en woonbedrijven in de regio Maasvallei? http://www.maasvalleiwonen.nl

Reageer
Mark 7 juni 2010 - 08:02

Voor erkende en gerenommeerde bouw-, verbouw-, en woonbedrijven in de regio Maasvallei? http://www.maasvalleiwonen.nl

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com