You are here: Home » In & om het huis » Tips bij het verkopen van uw woning

Tips bij het verkopen van uw woning

geschreven door testman

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken bij het verkopen van je huis. Het opknappen van je huis is niet iets wat je voor ‘een ander’ doet. Een huis in goede staat verkoopt sneller, en tegen een betere prijs, dan een woning met achterstallig onderhoud. Verkoopstyling loont! Hieronder staan enkele handige tips die de verkoop van uw woning bevorderen.

Verkoop vooral ruimte
1.
Maak ruimte in huis. De meeste mensen verhuizen vanwege ruimtegebrek. Een huis met teveel spullen is dus geen argument om het huis te willen kopen. Dus verhuis alvast wat spullen en sla ze tijdelijk op.

2. Ruim het huis op. Een koper beoordeelt je huis op de eerste indruk. Een onderhouden tuin, een schoon en opgeruimd huis zorgt daarvoor.

3. Geef elke ruimte 1 duidelijke functie. Het zorgt ervoor dat mensen in kunnen schatten wat de functionele grootte van je huis is. Vermijdt een werkplek in de woonkamer of een strijkplank in de studeerkamer. Het impliceert namelijk dat je huis te klein is.

4. Zet de deuren van de slaapkamers open. Dit oogt ruimtelijker.

Maak je huis af
5 Doe de kleine klusjes. Repareer de lekkende kraan en smeer piepende deuren. Het geeft kopers het gevoel dat het een goed onderhouden huis is.

6 Verf de muren. Frisse, lichte muren zorgen voor het gevoel van licht en ruimte. Het stelt kopers ook in staat beter hun eigen meubels in het huis voor te stellen.

Haal ook even de verfroller over het plafond van de badkamer om die oude lekkage weg te werken en plak een nieuw behangetje over de muren van die oude logeerkamer.

8 Natuurlijke grondkleuren verkopen het best. Onderzoek toont aan dat potentiële kopers zich daar toe aangetrokken voelen. Het slechts verkopen felle, harde kleuren.
    
Zorg voor de juiste sfeer

9 Maak het huis neutraal. Haal te persoonlijke accessoires zoals fotolijstjes en diploma’s weg. Het leidt de kopers af en ontneemt ze het gevoel dat het huis al een beetje van hen is.

10 Zet verse bloemen neer en een schaal met fruit. Het zorgt voor een lekkere geur en associeert met ‘goed voor je’.

11 Zet een open pak koffie in de keuken. Koffie associëren mensen met ‘je thuis voelen’.

12 Zet geen muziek aan in huis. Het leidt af en komt overdreven over. 

Doe de buitenboel
13 Knap je huis op. Vooral de buitenkant is belangrijk. Potentiële kijkers rijden meestal eerst even langs voordat ze besluiten tot een bezichtiging. Het is zonde als ze in dat stadium al afhaken.

14 Schilder het kozijn en lap de ramen.

15 Maak de tuin netjes. Knip de heg bij en trek een schoffel en een hark door de tuin.

Ga weg!
16 
Ga zelf weg. U stoort de makelaar in zijn missie om de kijkers het gevoel te geven dat het hun huis is. Uw aanwezigheid maakt dit onmogelijk voor hem.

17 Weg met de huisdieren. Huisdieren hebben een negatief effect bij het verkopen van een huis. U kunt uw huisdieren het beste even ergens anders onderbrengen als er een bezichtiging plaatsvindt. En haal ook de herinnering aan de dieren weg; de etensbak, het kattenbak en alle geuren van je huisdier.

Powered bij: SELL OR BUY IT

Zie ook het eerder verschenen artikel Verkoopstyling werkt

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com