You are here: Home » Gadget nieuws » Menstruatiecup

Menstruatiecup

geschreven door Constance

Ik krijg regelmatig persberichten in mijn emailbox en vorige week zat er 1 tussen waarvan ik dacht, daar moet ik meer van weten.

Ik ken de naam ‘menstruatiecup’ wel maar ik had geen idee wat het nu precies inhoudt en wat precies de bedoeling is. Een menstruatiecup gebruik je ipv. een tampon. Het is een klein (herbruikbaar) bekertje, gemaakt van siliconen en het gaat ong. 5 tot 10 jaar mee en wordt net als een tampon ingebracht. De cup hoeft minder vaak verschoond te worden dan een tampon of maandverband (je leegt ‘m 2 tot 4 keer per dag) en is hierdoor ook voor ’s nachts ideaal. En een ander voordeel is dat je het milieu een stuk minder belast want een gemiddelde vrouw gebruikt heel wat tampons en maandverband in haar leven.

Jullie begrijpen dat ik (na het lezen van alle informatie) heel erg nieuwsgierig werd naar de menstruatiecup en heb daarom om een testexemplaar gevraagd. Zodra ik de cup uitgebreid heb getest kunnen jullie mijn ervaringen lezen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com