You are here: Home » Columns » Kleurtips voor de Kinderkamer !

Kleurtips voor de Kinderkamer !

geschreven door Constance

Er is geen andere ruimte in huis dat zo vaak een metamorfose ondergaat dan de kinderkamer. Zeker wanneer u begint met een babykamer echt als babykamer in te richten dan zal u hem snel weer moeten aanpassen. Meestal krijgen kinderen het kleinste kamertje in huis. Toch is er soms iets voor te zeggen om desnoods de grootste slaapkamer te gebruiken als kinderkamer. Kinderen hebben meer ruimte nodig om te spelen, en een plekje voor henzelf te hebben.

Bij de inrichting van de kinderkamer vormen de leeftijd met daarbij behorende activiteiten het uitgangspunt. Aan het meubilair voor de kinderkamer moet in ieder geval de eis ‘veiligheid’ gesteld worden.  De kamer van een peuter die wil dollen en stoeien wordt anders ingericht dan de kamer van een schoolgaand kind, dat ook nog huiswerk moet maken. Zorg dat de hoogte van het werk- of speelblad in overeenstemming is met de lengte van het kind. Stel eisen aan een goede zitstoel bij het speelblad en aan een goede bureaustoel bij het werkblad. Goede verlichting is een must op een kinderkamer.

De kamer van een tiener die behoefte heeft aan privacy stelt weer andere eisen. Tieners zullen ook meer behoefte hebben om hun kamer naar eigen smaak in te richten. Meubilair dat kan worden aangepast, of later worden uitgebreid, is ideaal voor kinderkamers.
De vloer zal wat kleur betreft ook regelmatig worden aangepast aan de nieuwe stijl van de kinderkamer. Marmoleum click is een duurzaam, comfortabel en stijlvol natuurproduct. Marmoleum kan prima gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming, is antistatisch en dus geschikt voor kinderen met een huisstofmijt allergie. Dit is leverbaar in tegels en panelen met een eenvoudig kliksysteem waardoor vele combinaties mogelijk zijn en eenvoudig zelf te installeren is. Het aantal kleurschakeringen is nagenoeg eindeloos.

KleurTip: Kies voor een basiskleur als bijvoorbeeld enkele grijstinten. Grijs is neutraal en is een ideale achtergrond voor kleuren. Het straalt een bepaalde rust uit. Grijs versterkt de andere kleuren, en kies hier dus een sfeerkleur bij uit, bijvoorbeeld geel ( zie eerste en tweede afbeelding ). Geel is een opwekkende vrolijke en energiegevende kleur. Geel is een warme zonnige en overstralende kleur, dat ruimtevergrotend werkt in het interieur. Geel activeert de hersenen en zenuwen en staat voor communicatie en creativiteit. Wordt de kinderkamer weer veranderd dan hoeft u alleen de sfeerkleur ( gele ) panelen of tegels eenvoudig te vervangen, zodat u weer een heel andere kleur op de vloer heeft liggen die weer perfect bij de nieuwe inrichting past.

Voor andere kleurcombinaties bekijk dan nog eens mijn column “Breng kleur in je interieur”.

Liever een kleuradvies op maat bij u thuis?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com