You are here: Home » In & om het huis » Voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak

geschreven door testman

Al generaties lang doen we het. De voorjaarsschoonmaak. Op de een of andere manier krijgen veel mensen last van voorjaarskriebels en gaan daarom hun huis schoonmaken. Er is geen ontkomen aan. Al het stof moet weg, overtollige rommel weggegooid, gordijnen moeten worden gewassen en banken worden gereinigd. Maar waarom?

Waarschijnlijk heeft de voorjaarsschoonmaak enerzijds met een instinct te maken en anderzijds met gewoon gezond verstand. Instinctief hebben mensen in het voorjaar extra behoefte om het huis schoon te maken. Men wil met een schone lei het voorjaar ingaan. En daarom wordt alle oude rommel weggegooid, poetsen we het huis nog eens goed om na het harde werken zonder schuldgevoel lekker van het mooie weer te kunnen genieten. Een andere minder instinctieve reden kan het zonlicht zijn dat in het voorjaar opeens veelvuldig de kamer in schijnt. Dat is natuurlijk heerlijk, maar het heeft ook een nadeeltje. Ieder stofje wordt ineens zichtbaar. Heel goed mogelijk is dat juist deze zonnestralen ervoor zorgen dat we eens extra gaan poetsen.

Laat nu die zon maar schijnen!

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Helena J.M. de Ruijte 30 maart 2007 - 13:12

Voor wat betreft de combinatie werk en huishouding en grote schoonmaak heb ik ter besparing van tijd, energie en ergernis, en daarmee het voorkomen stress, overbodige tijdverspilling en mogelijk een burn out, twee hele goede tips. Het betreft (1) een boek dat is opgesteld vanuit een dergelijke situatie en bedoeld is om in de toekomst dergelijke stressfactoren te vermijden: het Thuis-basis-boek van Thuismanagement.nl.
Daarin leg je al je persoonlijke en gezinsgegevens vast. Het invullen ervan lijkt een hele klus maar dat brengt wel diverse voordelen met zich mee : je hebt inzicht in je situatie; je hebt overzicht en a-la-minutein inzicht in al je gegevens; je hebt daarna je hele papierwinkel geordend bij elkaar. Kortom, je (gezin) hoeft nooit meer te zoeken en je hebt rust en ruimte in je hoofd en in je huis en dat is eigenlijk de basis die nodig is om alle andere situaties en verplichtingen aan te kunnen. Het is echt een aanrader als je je levensstijl wil aanpassen naar meer innerlijke rust en leefruimte.
Sterker nog: als je dit boek voor de gezinsgegevens combineert met (2) het e-boek ‘gestructureerd opruimen’ dan weet je echt niet meer van ophouden. Het is een hele simpele handleiding voor gestructureerd ordenen, logisch indelen en opbergen e.d. Het resultaat is rust en ruimte waardoor je ook minder hoeft op te ruimen en schoon te maken. Mijn huis is hierdoor gaandeweg omgetoverd van pakhuis naar paleis. Elk half jaar pas ik deze methode toe. Kun je je voorstellen dat je je met het resultaat zo veel prettiger voelt dat je dat uitstraalt naar je omgeving en dat de weerklank daarvan ook weer z’n positieve effekten heeft op alles en iedereen? Echt meer dan de moeite waard! Je kunt er meer over lezen op: http://www.thuismanagement.nl

Reageer
Helena J.M. de Ruijte 30 maart 2007 - 13:12

Voor wat betreft de combinatie werk en huishouding en grote schoonmaak heb ik ter besparing van tijd, energie en ergernis, en daarmee het voorkomen stress, overbodige tijdverspilling en mogelijk een burn out, twee hele goede tips. Het betreft (1) een boek dat is opgesteld vanuit een dergelijke situatie en bedoeld is om in de toekomst dergelijke stressfactoren te vermijden: het Thuis-basis-boek van Thuismanagement.nl.
Daarin leg je al je persoonlijke en gezinsgegevens vast. Het invullen ervan lijkt een hele klus maar dat brengt wel diverse voordelen met zich mee : je hebt inzicht in je situatie; je hebt overzicht en a-la-minutein inzicht in al je gegevens; je hebt daarna je hele papierwinkel geordend bij elkaar. Kortom, je (gezin) hoeft nooit meer te zoeken en je hebt rust en ruimte in je hoofd en in je huis en dat is eigenlijk de basis die nodig is om alle andere situaties en verplichtingen aan te kunnen. Het is echt een aanrader als je je levensstijl wil aanpassen naar meer innerlijke rust en leefruimte.
Sterker nog: als je dit boek voor de gezinsgegevens combineert met (2) het e-boek ‘gestructureerd opruimen’ dan weet je echt niet meer van ophouden. Het is een hele simpele handleiding voor gestructureerd ordenen, logisch indelen en opbergen e.d. Het resultaat is rust en ruimte waardoor je ook minder hoeft op te ruimen en schoon te maken. Mijn huis is hierdoor gaandeweg omgetoverd van pakhuis naar paleis. Elk half jaar pas ik deze methode toe. Kun je je voorstellen dat je je met het resultaat zo veel prettiger voelt dat je dat uitstraalt naar je omgeving en dat de weerklank daarvan ook weer z’n positieve effekten heeft op alles en iedereen? Echt meer dan de moeite waard! Je kunt er meer over lezen op: http://www.thuismanagement.nl

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com