Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • HEMA viert de lente HEMA viert de lente
  • Savon Noir, natuurlijke zwarte olijfzeep Savon Noir, natuurlijke zwarte olijfzeep
  • IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon IKEA introduceert staycation, zomerse meubels voor tuin en balkon
  • Net-Echt betonlook tuinmeubelen Net-Echt betonlook tuinmeubelen
  • Verlicht je balkon, tuin of terras met de draadloze Lucis lamp Verlicht je balkon, tuin of terras met de draadloze Lucis lamp
  • Vaderdag tip; Husqvarna introduceert nieuw tuingereedschap Vaderdag tip; Husqvarna introduceert nieuw tuingereedschap
wonen

haardhout opslag

Als het zo koud en guur is,  zoals de afgelopen dagen, ben ik weer zo blij dat ik een openhaard heb, want er is niets zo heerlijk als op zo’n gure dag thuis te komen en lekker bij het vuur te kunnen kruipen.
Je kent het wel, op zondagmiddag een boswandeling maken en met verkleumde handen en gevoelloze tenen, een restaurantje in het bos binnengaan, waar je warme chocomel met slagroom drinkt; dat gevoel!

Maar, voor een haardvuur heb je hout nodig. En waar laten we dat? In die 9 jaar dat wij nu een openhaard hebben, hebben we daar nog nooit een goede plek voor gevonden!
We hebben de laatste keer, een paar jaar geleden, eens een paar kuub laten komen (daar konden we lekker lang van stoken dachten we) en dat was zo mooi droog hout, daar hebben we toen onze schuur mee volgelegd; Té vol wel te verstaan, want we hebben er inderdaad lang mee kunnen stoken!

Eindelijk is al het hout op nu…. Op naar de bouwmarkt voor een netje haardhout. Geen doen natuurlijk,  maar ik wil niet weer mijn schuur volstorten.
We gaan het anders doen; er komt een houtopslag buiten! En daarna weer een paar kuub hout…

Er zijn talloze uitvoeringen voor houtopslag tot mijn verbazing, in alle soorten en maten! Niet alleen het standaard houten model van de bouwmarkt en het tuincentrum….

Nou, daar komen wij wel uit!

Kijk op deze website voor de houten haardkast of voor de afbeelding van de cortenstaal houtopslag.