You are here: Home » Huis & Tuin » De beste tips voor het onderhouden van je kleding

De beste tips voor het onderhouden van je kleding

geschreven door Constance
AdobeStock_80700706.jpg

Als je een mooi nieuw kledingstuk gekocht hebt, wil je natuurlijk wel dat deze voor een lange tijd kan meegaan. Het is niet de bedoeling dat jouw kledingstuk binnen no time krimpt of stuk is, je betaalt er tenslotte vast genoeg geld voor. Om deze vervelende situaties met kleding te voorkomen, is het van belang dat je weet hoe je jouw kleding goed moet onderhouden. Als je hier benieuwd naar bent, ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen je op weg en zetten hieronder een aantal goede tips op een rijtje!

De wasvoorschriften goed lezen

Een van de eerste tips die je altijd moet toepassen bij kleding, is het goed lezen van de wasvoorschriften. Het is namelijk goed mogelijk dat er wordt aangeraden om het ene kledingstuk anders te wassen dan het andere kledingstuk. Neem hierbij dus het zekere voor het onzekere en check altijd goed de wasvoorschriften. Deze zijn vermeld op de labels in het kledingitem.

Niet alleen zijn de wasvoorschriften handig om te lezen omdat je hier bijvoorbeeld kunt vinden op hoeveel graden het kledingitem het beste kan worden gewassen, maar door het was etiket in het kledingstuk kun je ook vaak meer informatie vinden over hoe je het materiaal het beste kunt onderhouden.

Zo vraagt bijvoorbeeld leeronderhoud een andere aanpak dan kleding van een ander materiaal. Als we het hebben over leren kleding wordt er bijvoorbeeld al aangeraden om deze niet te wassen, maar om dit juist op een professionele manier te laten reinigen.

Om vervelende situaties met je nieuwe outfits te voorkomen, is het dus belangrijk dat je de details op de wasvoorschriften goed leest. Denk hier dus niet te makkelijk over, het wasvoorschrift zit er niets voor niets bij. Doe dan ook niet zomaar wat als je het niet zeker weet, het is alleen maar een kwestie van heel even het waslabel checken. Een kleine moeite waarmee je ervoor zorgt dat jouw kleding de komende tijd mooi blijft.

Je kleding veilig in de wastrommel doen

Een andere tip om je kleding goed te onderhouden, is door je outfits veilig in de wastrommel doen. Ten eerste is het hierbij handig om je kleding altijd binnenstebuiten te wassen, want op deze manier zullen jouw outfits langer mooi blijven. Maar als we het hebben over je kleding veilig in de wastrommel doen, dan hebben we het ook over het sluiten van haakjes, knopen en ritsen.

Deze dingen kunnen namelijk makkelijker schade toebrengen aan je kledingstuk, wat natuurlijk zonde is. Dat jouw outfits veilig de wastrommel ingaan, is dus van belang om ze langer mooi te houden.

Niet te vaak en niet te heet wassen

Wat ook belangrijk is om je kleding goed te onderhouden, is niet te vaak en niet te heet wassen. Bedenk iedere keer of het echt nodig is om een kledingstuk al te wassen. Als je het kledingstuk bijvoorbeeld maar heel even aan hebt gehad, hoeft deze vaak niet meteen alweer in de wasmachine. Vooral als we het hebben over jeans of bijvoorbeeld bh’s, is het vaak niet nodig om het na kort dragen alweer de wastrommel in te gooien.

Naast het niet te vaak wassen is het ook goed om niet te heet te wassen. Hoe hoger de temperatuur is, hoe groter de kans is op krimpen. Was een kledingitem dan ook zeker niet warmer dan op het waslabel is aangegeven, want dit is onnodig.

AdobeStock_281986218.jpg

Niet te vaak de droger gebruiken

Een tip die ook goed is om te onthouden om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden, is om niet al te vaak de droger te gebruiken. Dit is namelijk vaak onnodig en de kans wordt hierdoor groter dat jouw outfits sneller krimpen of de stof minder mooi wordt. Hoe je jouw kleding het beste kunt laten drogen? Gewoon aan de lucht!

Je verlengt zo de levensduur en dit is natuurlijk mooi meegenomen. Bij gekleurde kleding is het aan te raden om het niet in de zon te laten drogen, want dit soort kleding is gevoelig voor licht. Je wilt tenslotte voorkomen dat ze straks verbleken door de zon. Wat daarom handig is om te doen, is om gekleurde kledingitems binnenstebuiten te laten drogen. Zo houd je ze langer mooi!

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com