You are here: Home » Beauty gadgets » Alka introduceert basische deodorant, die ook vegan is!

Alka introduceert basische deodorant, die ook vegan is!

geschreven door Constance

Transpiratiegeuren, dat is iets waar je geen last van wil hebben. En dat vonden de Romeinen ook al, want zij smeerden al iets onder de oksels, lang voordat de deodorant uitgevonden was. Deodorant (in de huidige vorm) bestaat al ruim anderhalve eeuw maar er is nu, in 2022, een nieuw type deodorant te koop.

Alka Deo is een basische (vegan unisex) deodorant die anders haar werk doet.Met een pH-waarde van 8,2 neutraliseert Alka Deo zure afvalstoffen, waardoor de ontwikkeling van zweetgeur wordt voorkomen. Werkzame bestanddelen zijn o.a. magnesium uit zeewater en plantaardig zink. De huid kan al haar natuurlijke processen voorzetten, omdat de deo niet maskeert, blokkeert of verstikt. Daarbij worden je oksels ook nog eens verzorgd, want naast ingrediënten als olijfolie en Shea boter, bevat deze aluminiumvrije deo ook de Alka Crème.

Zweetgeuren ontstaan door zure afvalstoffen en diverse bacteriën die combinatie aangaan. De verzuring van je lichaam heeft diverse oorzaken; stress, ongezond eten maar ook overmatig bewegen. Je lichaam moet deze zuren kwijt en doet dit oa. door te transpireren. Maar doordat de Alka deodorant baskisch is, wordt de geur van de verzuring (dus de vieze zweetgeur) tegengegaan. Je kunt gewoon ontzuren (zweten) zonder de bijbehorende stank, want de deo zet de geurtjes om in geurloos zout.

Behalve dat er geen vieze geurtjes meer vrijkomen worden je oksels ook verzorgd doordat de Alka Deo diverse oliën, boters en mineralen. Zo werkt olijfolie herstellend en beschermend, jojoba-olie ontstekingsremmend en kokosolie helend. Zonnebloemolie voorkomt huidveroudering, zoete amandelolie is kalmerend en verzachtend en Shea boter staat bol van de vitamine A en E en werkt als een natuurlijke antioxidant, co-enzym Q10 werkt tegen huidveroudering. Verder helpen olijfwas, zonnebloemwas, carnaubawas en squalaan de huid te beschermen. Alle ingrediënten zijn plantaardig, zo ook zink dat niet alleen onaangename geurtjes tegengaat maar ook bijdraagt aan de celvernieuwing. Alka Deo bevat uitsluitend natuurlijke en plantaardige ingrediënten en is vrij van aluminium, parabenen en kleurstoffen.

TIP; De omgevingstemperatuur kan invloed hebben op de smeerbaarheid, hou daarom de stick eerst even tien seconden tegen de oksel en smeer dan uit.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com