You are here: Home » Eten & koken » Spaanse Rosé by ¡Hola!

Spaanse Rosé by ¡Hola!

geschreven door Constance

Het weer is er naar, de terrassen en stranden stromen vol dus is het tijd voor rosé. Je kan natuurlijk de zomer inluiden met de zoveelste rosé uit de Côtes de Provence in Zuid-Frankrijk.

Maar niet als het aan wijnmerk ¡Hola! desde Barcelona ligt. Rosé by ¡Hola! zet Spanje op de kaart als roséland. De lichte, frisse wijn wordt gemaakt van syrah, garnacha én de trepat, een typische druif uit de omgeving van Barcelona. Voor Rosé by ¡Hola! is de ziel van Barcelona geoogst, geperst en gebotteld. Zo kun je de hele zomer van de Spaanse stad genieten, waar je ook bent.

Rosé by ¡Hola! wordt gemaakt in de Penedès, een historisch Catalaans wijngebied dat zich op slechts een uur van het bruisende Barcelona bevindt. Penedès staat al tientallen jaren bekend om het maken van de beste cava’s ter wereld, maar nog niet vanwege de rosé. Met Rosé by ¡Hola! uit de ‘Côte de Barcelona’ wil het wijnmerk daar verandering in brengen. Het is een wijn die no-nonsense, laid-back en levendig tegelijk is; Rosé by ¡Hola! weerspiegelt alles wat de mediterrane levensstijl met Barcelona identificeert. Het is een wijn die gemaakt is om de Spaanse stad te ontdekken door een rosé bril.

Deze roséwijn is fris, zacht en levendig met een elegante afdronk. De perzikkleurige wijn bevat intense aroma’s met verfijnde hints van rozen, jasmijn en watermeloen en is mooi in balans met herkenbare tonen van rood fruit. De rosé zit in een speciale fles waarin je de zon ziet reflecteren. Nog een Spaans detail: het design is geïnspireerd op de stoeptegels die je overal in Barcelona tegenkomt op straat. Waan je vanuit je tuin, balkon of terras in het zonnige Spanje en laat Rosé by ¡Hola! je meevoeren naar de levendige Passeig de Gràcia, over de beroemde Ramblas en naar het bruisende El Born.Rosé by ¡Hola! komt niet uit een massaproductieketen, maar wordt met liefde gemaakt door de Spaanse wijnboeren Christel Weemaes en Christopher Heirwegh. Het ondernemersstel met Nederlandse en Belgische roots vertrok meer dan tien jaar geleden naar Barcelona. Ze vonden de wijnwereld te conservatief en droomden ervan om zelf de beste organische cava ter wereld te telen, oogsten en bottelen. Met succes: onder de naam ¡Hola! brengen Christopher en Christel sinds 2014 innovatieve, Spaanse kwaliteitswijnen op de internationale markt. Van cava tot rode wijn en van witte wijn tot rosé.

Alle ¡Hola!-wijnen worden gemaakt rond Barcelona en voeren je op hun eigen manier mee naar het hart van het Middellandse Zeegebied. Om een optimale kwaliteit te garanderen, wordt het merendeel van de druiven met de hand geplukt en geselecteerd. Zo blijven ze vers voor het persen. ¡Hola! kiest voor druiventelers en wijngaarden die zich hoog in de bergen en dichtbij de wijnmakerij bevinden. Hierdoor hoeft slechts een minimum aan sulfieten te worden gebruikt en komt het natuurlijke karakter van de wijngaarden goed naar voren. (Te koop bij Jumbo of online.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com