You are here: Home » Wellness » Doe eens groen in je badkamer

Doe eens groen in je badkamer

geschreven door Constance

In deze periode is een heerlijk zen-moment meer dan welkom. Samen met PLANT MOM Amsterdam, dé expert op gebied van binnenplanten, maakte NIVEA een handige gids waarmee je je badkamer in een handomdraai een natuurlijk tintje geeft. Van design en styling tips met de mooiste binnenplanten, tot coaching bij de verzorging ervan.

PLANT MOM en NIVEA helpen je om al het goede van groen in huis te halen. En naast letterlijk het groen in huis halen, mogen ‘groene’ shower producten daarbij niet ontbreken. De NIVEA NATURALLY GOOD Shower lijn zorgt voor een heerlijk, fris ruikend douchemoment met producten die 100% vegan zijn en waarvan de ingrediënten voor 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaan.

De  3 nieuwe formules geven je douche-ervaring een extra dimensie, door naast het verzorgen van de huid ook rekening te houden met de natuur. De douchegel met katoenbloem zorgt voor een verkwikkend moment onder de douche. Ga voor de variant met wilde rozenwater voor een romantische douche-ervaring. De formule met jasmijn & kamille voegt kalmte toe aan je dagelijkse douche-routine. De formules zijn alle drie verrijkt met bio-olie waardoor ze extra zacht zijn voor de huid. De stijlvolle fles is bovendien gemaakt van tot wel 97% gerecycled plastic.

1. De beste binnenplanten voor in de badkamer

  • Calathea

Vooral bekend om de opvallende bladvormen en kleurrijke patronen. De Calathea is heel geschikt voor de badkamer omdat ze van een schaduwrijke, vochtige omgeving houdt. De Calathea groeit van oorsprong in het tropische Zuid-Amerika. 

  • Varens

De oudste plant ter wereld. Ook varens zijn echte schaduwplanten die goed gedijen in een vochtige omgeving, perfect voor in de badkamer dus. Ze zijn hartstikke onderhoudsvriendelijk en je kunt kiezen uit allerlei varianten. Welke varen past het beste in jouw badkamer?

  • Nepenthes 

Dol op helder licht en een vochtige omgeving. De Nepenthes is een vleesetende plant dus muggen en spinnetjes beware! Het zijn gewoonlijk hangplanten met prachtige bloemen die eruit zien als kelken. Hiermee geef je jouw badkamer een lekker tropisch tintje.

2. 3x: dit is wat een plant in je badkamer doet

Looks: Een plant in de badkamer frist de hele ruimte op. De organische vormen, het heldere groen van de bladeren en het feit dat je iets dat geassocieerd wordt met buiten naar binnen haalt, geeft de ruimte een natuurlijke uitstraling.

Geur: Uit onderzoek van NIVEA blijkt dat geursensatie het belangrijkst is voor een lekkere douche ervaring. Daarom zijn de NIVEA NATURALLY GOOD producten verrijkt met de natuurlijke geur van katoenbloem, wilde rozenwater en jasmijn & kamille. Ook verschillende planten kunnen een fijne geur hebben. 

Luchtkwaliteit: Planten zuiveren de lucht. Ze kunnen iets buitengewoons (ook binnen!) met hun bladeren, die zetten namelijk bepaalde ongezonde stoffen om in zuurstof. Zo ben jij dus niet het enige wat lekker verfrist in je badkamer.

3. Tip: Blad spray

Planten hebben net als mensen voeding nodig. Naast water houden ze van bepaalde micro-voedingsstoffen zoals calcium en magnesium. Er zijn verschillende formules die je op de bladeren sprayt om de weerstand van jouw nieuwe (bad)kamerplant te verhogen.

4. Hoog, laag of hangen? Zo plaats je die plant in de badkamer

Een lage, volle plant zoals een bostonvaren of machovaren ziet er heel goed uit op de grond naast de douche of badkuip. De plant profiteert optimaal van het vocht in de lucht en jij hebt er minimaal onderhoud aan.  Een plant aan de douchekop kan geweldig zijn voor waterminnende planten die graag vochtig blijven zoals Nepthenes. En met een verticale hanger bevestig je gemakkelijk een hangende plant zoals de philodendron scandens aan de muur. Instant oase! Als je de ruimte en het licht hebt, GO BIG! Hoge palmen, strelitzia’s en de meeste grotere palmen houden van een vochtige (en lichte) omgeving. Meerdere kleine planten in de badkamer frissen de hele ruimte op. Ze hoeven niet veel plaats in te nemen om echt iets toe te kunnen voegen aan het design.

Wat je huidtype ook is, normaal, droog of gevoelig, met de NIVEA NATURALLY GOOD Showergels begin je de dag goed. Frisse katoenbloem, wilde rozenwater en jasmijn & kamille; de formules bevatten geen geurallergenen en zijn verrijkt met een vleugje verantwoord gewonnen bio-olie voor een verzachtende werking. Lekker voor jou, lief voor de planeet. De douchegels zijn 100% vegan en  de ingrediënten bestaan voor 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De douchegels komen bovendien in een tot wel 97% gerecyclede verpakking. 

 

 

.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com