You are here: Home » Accessoires » Het mondkapje beu? Kies dan voor een neck gaiter of hoodie

Het mondkapje beu? Kies dan voor een neck gaiter of hoodie

geschreven door Constance

Het mondkapje is niet meer weg te denken, en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Maar vind je het vervelend om altijd een exemplaar op zak te moeten hebben dan is een neck gaiter of een hoodie met kraag (beiden hebben een antimicrobiële afwerking die virussen zoals SARS-CoV-2 neutraliseert) een hip alternatief zijn.

LET OP; de neck gaiter en hoodie worden aan boord van een vliegtuig NIET geaccepteerd, u mag alleen een mondkapje dragen!

De uitvinding van het Portugese merk Gokä van fabrikant MO TEX is nu ook in Nederland en België te koop. Het zijn de eerste kledingstukken die wetenschappelijk getest en gecertificeerd zijn als bescherming tegen corona. De Portugese regering stelt strenge eisen aan mondkapjes. Pas als ze écht werken tegen virussen en de drager er goed door kan ademen worden ze goedgekeurd. Dat geldt ook voor de Gokä neck gaiter en hoodie, die 99% bescherming bieden tegen virussen.

De kraag is ontwikkeld met behulp van nanotechnologie en bestaat uit verschillende lagen. Een waterafstotende laag houdt virusdruppeltjes tegen en een antimicrobiële laag maakt virussen onschadelijk. Andere lagen zorgen voor ventilatie of houden vervelende geuren tegen. De neck gaiter is in eerste instantie ontworpen als bescherming tegen uitlaatgassen, stof, smog, pollen of andere allergenen, maar blijkt ook afdoende te beschermen tegen virussen zoals Covid-19. Als een virus het kledingstuk bereikt wordt het geneutraliseerd. Het besmet de drager niet en gaat ook niet over op een ander oppervlak dat iemand kan aanraken. De technologie is getest door het Textile Research Institute in Spanje en het Institut Pasteur de Lille in Frankrijk.

De neck gaiter is comfortabeler dan een mondkapje. Hij is verstelbaar en makkelijk afsluitbaar met een elastische band aan de achterkant. Aan de voorkant zit een neusklip die je aan kan drukken, zodat het masker goed afsluit om de neus. In de hoodie zit dezelfde kraag verwerkt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com