You are here: Home » De leukste ‘corona’ proof terrassen van Nederland

De leukste ‘corona’ proof terrassen van Nederland

geschreven door Constance

Oke het is momenteel niet heel zomers en warm maar dat gaat vast goed komen de aankomende tijd. En tijdens de zomer is het altijd fijn dat je kan genieten van een buitenontbijt of lekker lunchen, borrelen en dineren op een terras. En aangezien Nederland de nieuwe hotspot is, is het altijd handig om een paar leuke ‘corona proof’terras adressen te kennen waar je, na een reservering, heerlijk kan zitten .

Je kunt via The Fork, heel eenvoudig online, van te voren je plekje  veilig stellen en wist dat dit soms al 1 week van te voren gedaan wordt? Dus wacht zeker niet tot het allerlaatste moment. En 0m je een handje te helpen, hebben wij alvast een kleine selectie van de fijnste buitenlocaties gemaakt waar je kunt lunchen of dineren. #wemogenweer

Allemansgeest in Voorschoten ligt aan de Vliet in een oude boerderij, met een prachtig uitzicht over het water. Een perfecte locatie voor een romantische date night.

Verscholen in het oude centrum van Leiden kun je hier genieten op het terras in de stadstuin. Het Prentenkabinet in Leiden kookt met name met streekgerechten uit de Franse keuken.

mijnheer niegeGelegen aan het Westerdok (Amsterdam) met uitzicht over het water kun je de hele dag terecht bij Meneer Nieges. Van lunch tot diner en wellicht binnenkort weer voor een feestje. Het leukste terras om te reserveren voor het weekend.

In de Oriole Garden Bistro (Amsterdam) van Chef Raoul Meuwese, zet hij samen met zijn Sous-Chef Frank de Heer, de lekkerste mediterrane gerechten op tafel. Verse ingrediënten, eerlijke smaken en veel liefde; en dit gelegen in een van de mooiste binnentuinen van Amsterdam.

Vakantie in eigen land is niet compleet zonder een bezoekje aan het mooie Maarssen en daarbij kun je bij Le Brasseur dineren op het terras met uitzicht over de Vecht, ook handig als je per boot komt, want die kun je hier aanmeren.

Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem is een begrip. Hier wil je trouwen, rondwandelen en uiteraard ook op het terras dineren, want wat een perfecte locatie om de hele dag te genieten in de natuur op het terras met het uitzicht over het park en de mooie stad Arnhem.

In één van de schattigste straatjes van Haarlem vind je restaurant Brick. In de zomer kun je dineren op de het binnenterras dat verscholen zit aan de achterkant van het restaurant. Vergeet overigens niet een wijnarrangement te nemen, want de wijn is hier geweldig.

Je waant je heel even in Frankrijk als je op het terras van Le Jardin aan de Mariaplaats in Utrecht gaat zitten. Ze koken hier met name met groente en neem vooral een kijkje in de groentekas in de tuin. Na het diner kun je nog even naar hun eigen bloemenwinkel voor een vers boeket.

Het ZalmhuisDe locatie, het eten, de inrichting ofwel Het Zalmhuis in Rotterdam. Alles is mooi inclusief het bijzondere terras.  Onlangs heeft dit restaurant een totale make-over gehad en de uitkomst is om over naar huis te schrijven. Tip; bestel een ‘bijzonder zalm gerecht’ en een goed glas wijn en je avond kan niet meer stuk.

Aan het strand van de Kralingse plas vind je The Boathouse (Rotterdam). Geniet hier bijvoorbeeld van een ‘High Sea’ van Smidt Zeevis in het indrukwekkende paviljoen van glas.

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com