You are here: Home » Huis & Tuin » Thuis is momenteel meer dan alleen thuis!

Thuis is momenteel meer dan alleen thuis!

geschreven door Constance

Je huis is niet alleen thuis maar ook de sportschool, het kinderdagverblijf, je werkplek, school, vergaderzaal en het terrasje in de zon. En omdat het hele gezin de ruimte met elkaar moet delen is het wel erg belangrijk om slim met alle ruimte om te gaan, en voor iedereen een fijne (werk)plek te creëren.

IKEA heeft een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat je de aankomende tijd, alle ruimte in en om je huis goed kan benutten, het in huis ook gezellig is en blijft en het hele gezin elkaar niet in de haren gaat vliegen. Want voorlopig wordt de situatie nog niet anders. Doordat je nu de hele dag 24/7 in huis bent, krijg je vast zin om je muren van je woonkamer te gaan verven, of eindelijk dat ene kastje te gaan schilderen of je kast uit te gaan spitten. 

En nu de scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn, is het even puzzelen met zo veel mensen in huis. Een duidelijk schema of dagelijkse routine kan daarbij helpen. Gelukkig is er ook wat meer tijd dan gewoonlijk om met de kinderen te spelen. Ga hutten bouwen of zet een tent op, buiten of in huis. Met de LUSTIGT collectie kunnen kinderen in gedachten verzinken met een puzzel of houten kralen, energie kwijtraken met het springtrouw met led verlichting of creatief zijn met origamipapier, een eindeloze rol tekenpapier en het schilderen van maskers. Ook kunnen ze helpen in de keuken met een veilig messensetje speciaal voor kinderen. Sluit de dag samen af met gymnastiek op de PLUFSIG mat.

Het aankomende weekend wordt het heerlijk weer, maar bos en strand zijn nu even verboden gebied. Dus is een lekker terras in je tuin of je balkon dé plek waar je kan genieten van het zonnetje. Hier kan je even weer wat energie opdoen, en na afloop van je werkdag lekker zitten met een borrel. Je geeft je balkon gemakkelijk een make over met MÄLLSTEN vlonders en ruim je tuinspullen netjes op in de KOLBJÖRN kasten. En potten vol met bloemen en kruiden zorgen voor de vrolijke lentenoot.

Je bent momenteel niet alleen zelf aan het werk, thuis, ook gaat de thuisschool gewoon door. Spreek met elkaar werk/schooltijden af. Maw. als jij en je partner aan het werk zijn, doen de kinderen ook hun schoolwerk. En heb je te weinig ruimte, wist je dat je je strijkplank ook als bureau kan gebruiken?Het is wel belangrijk dat je na een lange werkdag, je laptop en andere kantoorzaken opbergt, zodat je bureau weer gebruikt kan worden als eettafel. Geef iedereen zijn of haar eigen thuiswerk kratje, en na een dag hard werken, stapel je zo op elkaar en heb je weer tijd voor het gezin. Reorganiseer je keuken als een pro met onder andere multifunctionele 365+ voorraadpotten en dozen. Stop de winterkleren in opbergdozen en ruim rondslingerend speelgoed handig op.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com