You are here: Home » Badkamer » Tips voor het kiezen van een douche

Tips voor het kiezen van een douche

geschreven door Constance

De badkamer is een plek om elke dag heerlijk te ontspannen en om jezelf op te frissen. De meeste badkamers zijn te klein voor een bad en het nemen van een bad neemt ook aardig wat tijd in beslag. Tijd die je in de ochtend niet hebt om je klaar te maken voor je werk of studie.

Daarom neem ik altijd een douche. Ook hier kan je heerlijk in ontspannen als de warme stralen op je gezicht en lichaam vallen. Maar welke douche is het meest geschikt voor jou?

De perfecte inloopdouche

Een inloopdouche komt tegenwoordig het vaakst voor in Nederland. Ook ik heb een inloopdouche. Er worden steeds minder douchecabines met douchebakken verkocht. Vroeger kwam de douchecabine van 90×90 cm het vaakst voor maar de inloopdouche heeft de douchecabine ingehaald. De voordelen van de inloopdouche verklaren dit. Een inloopdouche heeft namelijk veel minder onderhoud nodig dan een douchecabine. Er zijn een stuk minder onderdelen waar vuil in kan komen. Dit vind ik persoonlijk een groot voordeel. Ik haat het om de douche te poetsen.

De grootte van een inloopdouche kan je zelf bepalen. In principe is een inloopdouche één glazen douchewand, soms 2 douchewanden. Je bepaalt dus zelf waar deze komen te staan en hoe groot de wanden zijn. Deze kunnen tot wel 2 meter breed zijn, ruim zat dus.

Een ander groot voordeel is dat de inloopdouche opgaat in de badkamer. Het is geen los onderdeel zoals een douchecabine. De tegels lopen mooi door waardoor alles een geheel wordt. Dit maakt de badkamer strak wat men steeds belangrijker vind.

Heldere douchewand of matglas?

Je kan kiezen voor een douchewand die helder en transparant is wat de badkamer groter doet laten lijken. Daarnaast komt er voldoende licht de inloopdouche binnen. Mocht je wat meer privacy willen en de inloopdouche wat willen afschermen kan je kiezen voor een douchewand met een matte strook of geheel mat. Hierdoor kan men je niet zien, enkel een schim. Tegenwoordig heb je diverse kleuren wat de inloopdouche een eyecatcher maakt.

Voordelen van een douchecabine

De inloopdouche wint dan wel aan populariteit maar ooit was de douchecabine populair dus er zal vast iets goed aan zijn. Dat klopt. Aan jou om de afweging te maken welke voordelen het belangrijkst zijn.

De douchecabine kan dicht. Een inloopdouche blijft altijd open. Doordat de douchecabine dicht kan blijft de badkamer droog. Je hoeft niet na het douchen met een wisser of een handdoek de vloer te drogen. Dit vind ik altijd een vervelend klusje. Zeker omdat het in een inloopdouche koud is zodra de douche uitgaat. Bij een douchecabine blijft de warmte binnen en kan je jezelf rustig afdrogen.

Combinatie van een inloopdouche en een douchecabine

Een laatste mogelijkheid is het combineren van een inloopdouche met een douchedeur. Hierdoor creëer je eigenlijk een douchecabine. Hierdoor kan je de meeste voordelen van een douchecabine en een inloopdouche combineren.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com