You are here: Home » Eten & koken » David Rio lanceert nieuwe smaak: Black Rhino Cocoa Chai

David Rio lanceert nieuwe smaak: Black Rhino Cocoa Chai

geschreven door Constance

Black Rhino Cocoa Chai is de nieuwste smaak in de David Rio chai-lijn, die is gericht op het beschermen van bedreigde diersoorten. De nieuwe mix combineert de kalmerende effecten van chai en chocolade met de helende eigenschappen van zwarte thee. De blend wordt afgemaakt met een subtiel, maar krachtig, snufje
cayennepeper. Kortom, een lekkere zoete chai met een pittige bite.


David Rio ontwikkelt ieder jaar een chai voor een specifieke bedreigde diersoort. Dit keer is gekozen voor de zwarte neushoorn. David Rio is hiervoor een samenwerking aangegaan met Ol Pejeta Conservancy. Een natuurreservaat dat in Oost-Afrika de grootste zwarte neushoorn populatie herbergt. Hier leven onder ook mensapen, leeuwen, kafferbuffels, olifanten, luipaarden en gazellen. Ol Pejeta heeft inmiddels meer dan 130 zwarte neushoorns onder haar hoede. Het natuurreservaat is essentieel voor het behoud van de zwarte neushoorn.

De Noordelijke witte neushoorn is in het wild verdwenen door stroperij en verlies van woongebied. Ol Pejeta is de thuisbasis van de laatste twee vrouwelijke noordelijke witte neushoorns van de planeet. Het laatste mannetje, Sudan, overleed in 2018 op 45-jarige leeftijd.

De zwarte neushoorn was bijna uitgestorven in het einde van de 20 ste eeuw. In 1993 waren er nog maar rond de 2.300 wilde zwarte neushoorns. Dankzij natuurreservaten als Ol Pejeta en speciale programma’s nemen de aantallen van deze diersoort gelukkig weer toe. Gedurende de laatste 25 jaar is de populatie zelfs verdubbeld tot ongeveer 5.000 wilde zwarte neushoorns.

Om bewustwording te creëren hebben Ol Pejeta en David Rio samen de “Feel the Charge” Black Rhino campagne opgezet. Een onderdeel hiervan is verkoopwaar, waarvan de opbrengst in zijn geheel naar Ol Pejeta gaat. Ook heeft David Rio een zwarte neushoorn (Baraka) geadopteerd. Verder zal David Rio 10.000 US dollar
doneren aan Ol Pejeta.Black Rhino Cacao is verkrijgbaar in sachets van 28 gr (€ 2) en in een bus van 337 gr (€12,95), waarmee zeker 20 koppen kunnen worden gezet. Mix de chai met heet water, of hete melk. Andere producten in deze chai-lijn zijn: Elephant Vanille, Flamingo Vanille (suiker- en cafeïnevrij), Orca Spice (suikervrij), Tiger Spice,
Tortoise Green Tea en White Shark Chai.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com