You are here: Home » iPhone » De zoektocht naar een nieuwe iPhone wordt zo een fluitje van een cent

De zoektocht naar een nieuwe iPhone wordt zo een fluitje van een cent

geschreven door Constance

Misschien kan je het je niet meer voorstellen, maar in 2006 hadden we nog nooit van een iPhone gehoord. Apple stond toen vooral bekend om haar Macbooks. De allereerste iPhone werd op 9 januari 2007 gelanceerd en dit model was pas in 2008 in Nederland verkrijgbaar.

Dat is, anno 2020, wel anders, want wie Apple zegt, zegt in feite iPhone. En natuurlijk hoort daar ook de iPad, Apple Watch en iPod bij.

Alle iPhone modellen op een rij

In 2007 (in Nederland pas in 2008) werd de iPhone 3G gelanceerd. En de opvolger, de 3GS in 2009. De echte iPhone doorbraak kwam in 2010, met de iPhone 4. De iPhone 4 had een primeur, nl. een groot 3,5 inch scherm van glas. En de iPhone 4 wordt gezien als het oermodel, want alle huidige iPhones zijn gebaseerd op dit model.

Na de iPhone 4, volgde de iPhone 4s, en op de 4s werd Siri geïntroduceerd.

In 2012 kwamen de iPhone 5 en de iPhone 5s. Dit was de 1e telefoon met een vingerafdruksensor. En voor iedereen met een minder groot budget was er de iPhone 5c, maar dit werd geen succes.

De iPhone 6 en 6 Plus kwamen in 2014 op de markt, en deze modellen hadden een geweldige feature, want je kon nu Netflixen op je mobiel en ook werd Apple Pay gelanceerd. Met iPhone SE stapte Apple van de traditionele cijfers af, maar de SE werd wel een groot succes.

En 2 jaar later was het de beurt aan de iPhone 7, en de 7 was waterdicht en had de 7Plus een dubbele camera.

In 2017, dus vrij snel na de iPhone 7 en 7Plus kwam de iPhone 8. En vooral de mogelijkheid om 4K video’s op te nemen was dé feature waarop elke vlogger zat te wachten. En met de iPhone X vierde Apple de 10-jarige verjaardag van de iPhone. En de iPhone Xs, Xs Max en XR kwamen erbij en bij deze toestellen lag de nadruk voornamelijk op de camera-mogelijkheden.

Een klein half jaar geleden kwamen de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max in de winkels te liggen. Deze hebben leuke trendy kleuren, betere en scherpere beeldschermen en meerdere camera’s.

Welke iPhone is nu voor mij de beste koop?

Eerst is het belangrijk om te bedenken of je een los toestel of een toestel met een abonnement wilt aanschaffen.

Als je een toestel met een abonnement neemt, is het handig om voor jezelf een je maandbedrag te bepalen. En hou er rekening mee dat wanneer je een abonnement afsluit, incl. een toestel van euro 250.00 of meer, je een BKR-registratie krijgt. Dit komt omdat je een toestel op afbetaling koopt en het dus om een krediet gaat. 

Betaal je je toestel in 1 keer, dan krijg je geen BKR-registratie en dit ook het geval bij een SIM only abonnement. En bij sommige providers is het mogelijk om het bedrag boven de euro 250,00 direct te betalen en de euro 250.00 die overblijft wel in termijnen te voldoen.

Daarna is het ook goed om te bedenken wat je met je toestel wilt doen. Fotografeer je graag, en is het maken van selfies echt heel belangrijk dan stel je andere eisen aan je camera, dan wanneer je je toestel voornamelijk gebruikt voor muziekopslag, of het bekijken van series en films.

Ben je op zoek naar de nieuwste iPhone met abonnement? Je kan je maximale maandbedrag instellen, net als de inhoud van je bundel. En als je voor een 1-jarig abonnement kiest, betaal je meer dan bij een 2-jarig abonnement. Om de maandelijkse kosten naar beneden te halen, is het prettig als je een (eenmalige) toestel bijdrage kan doen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com