You are here: Home » Wellness » Welke mondverzorgingsproducten neem je mee op vakantie?

Welke mondverzorgingsproducten neem je mee op vakantie?

geschreven door Constance

Wat neem je mee als je op vakantie gaat? Natuurlijk gaan er in je koffer een aantal leuke jurkjes, sexy bikini’s en schoenen en slippers. En in je toilettas stop je je deodorant, shampoo, conditioner, zonnecrème en conditioner. En uiteraard je (elektrische) tandenborstel en tandpasta.

 

Maar wist je dat je je gebit op nog veel meer manieren kan verzorgen? En dat een gezonde mond invloed heeft op je hele lichaam én gezondheid. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat mooie witte tanden, je zongebruinde huid beter doet uitkomen, want het oog wil ook wat.

Hoe verzorg je je mond het beste?
Je kan je mond op verschillende manieren goed verzorgen en onderhouden want je kan kiezen uit een scala aan mondverzorgingsproducten. Tandpoetsen is iets wat iedereen dagelijks doet. Dit kan met de ouderwetse handtandenborstel, maar natuurlijk ook elektrisch. Steeds meer merken hebben een elektrische reisversie, of een handige reisetui. En welk type elektrische tandborstel je kiest is echt heel erg persoonlijk. Zo is Testman geen fan van een ‘sonic’ borstel terwijl ikzelf nooit meer een ander type wil.

Niet alleen de tandborstel is belangrijk, maar dat geldt ook voor je tandpasta. Kies je voor een tandpasta voor gevoelige tanden of wil je witte(re) tanden?
Dan kan je daarna nog aan de slag met mondwater, zeker als je last kan hebben van een slechte adem, en een tongreiniger. Deze tongreiniger is in het Verre Oosten de normaalste zaak van de wereld, maar bij ons in Europa niet zo heel erg populair.
Maar in Nederland vinden de tandartsen en mondhygiënisten interdentale ragers, tandenstokers en flosdraad een essentieel onderdeel voor het goed schoonmaken én houden van je gebit.

 

Wat is het verschil tussen ragers, tandenstokers en flosdraad?
Met tandenragers kan je gemakkelijk tandplak en etensresten verwijderen en het beste is om dit te doen na elke maaltijd. En interdetale ragers kan je gemakkelijk meenemen, ook in je toilettas of handtas. En je kan kiezen uit ragers met of zonder borstelhaartjes.

Een tandenstoker is perfect voor het verwijderen van plak en hiermee stimuleer je ook gelijk je tandvlees. En het is wel belangrijk dat je een stoker koopt die niet gemakkelijk afbreekt.

Tenslotte kan je ook nog kiezen voor flossdraad. Flossen verbetert je gebit en voorkomt ook tandplak en is perfect om bij die plekken te komen waar je met een tandstoker of interdentale rager niet goed kan komen omdat de etensresten vastzitten tussen je tanden en je kiezen.

Het is persoonlijk waar je voor kiest, maar het is wel belangrijk dat je elke dag een rager, stoker of flossdraad gebruikt. Want je mondgezondheid heeft hier absoluut baat bij. En dat scheelt je ook weer in je tandartsrekening en zo hou je geld over voor dat leuke jurkje of dat mooie paar schoenen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com