Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Ikea ANVÄNDBAR Collectie Ikea ANVÄNDBAR Collectie
  • HEMA tuinaccessoires HEMA tuinaccessoires
  • HEMA voor tuin en balkon HEMA voor tuin en balkon
  • Royal VKB Jar Tops schroefdeksels Royal VKB Jar Tops schroefdeksels
  • Royal VKB Jar Tops deksels Royal VKB Jar Tops deksels
shoppen

Afdruipzeef voor blikjes

Ik ben dol op bijv. tonijn (in olie of water) of pomodori/tomatenblokjes uit blik maar het afgieten van het vocht is altijd een gedoe. Ik vind het nl. heel erg onhandig om een groot vergiet voor een dergelijk blikje te pakken. Een vergiet is altijd veel te groot en als je deze daarna in de vaatwasser doet is je vaatwasser gelijk al vol en met de hand afwassen is ook een gedoe.

Afgelopen week was ik in Spanje (bij de Carrefour supermarkt) en wat hing daar, netjes tussen de blikjes aan een rek? Een Fackelmann afdruipzeef voor conservenblikjes. En dit is nu echt een keukengadget waarvan ik dacht; waarom heb ik deze nog nooit eerder gezien, want dit is echt heel erg handig! Dus ging ie mee, in de koffer naar Nederland.

Je kan de zeef gebruiken voor conservenblikken én potten.  Je zet de zeef, bijv. op een maatbeker of bakje (of je houdt hem boven je gootsteen), en daarna zet je de pot of het blik op het vergiet en het sap wordt opgevangen in de maatbeker of het bakje. En alleen de vis/fruit/groenten blijft in het blik of zeef achter.

In Nederland kan je deze zeef alleen online bestellen maar in het buitenland is ie. oa te koop bij Carrefour.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?