You are here: Home » Audio & video » Travis lanceert een nieuw vertaalapparaat; Travis Blue

Travis lanceert een nieuw vertaalapparaat; Travis Blue

geschreven door Constance

De Rotterdamse startup Travis heeft een missie, nl er voor zorgen dat iedereen op aarde met elkaar kan communiceren. Daarom is gisteren de ‘Travis Blue’ gelanceerd, en Travis Blue verstaat, vertaalt en spreekt de 60 meest gesproken talen door middel van kunstmatige intelligentie. Het vertaalapparaat is bedoeld voor jongeren met een beperkt budget maar die wel heel graag reizen.

De Travis Blue is een stuk goedkoper dan zijn voorganger, Travis de Tolk. De Blue kost 79 euro (ofwel 99 dollar) en hiermee hoopt Travis ook dat hierdoor dat vertaalapparatuur beter beschikbaar komt voor die jongeren, die steeds vaker naar het buitenland gaan om bijv. vrijwilligerswerk te doen in ontwikkelingslanden of conflictgebieden. Zodat je, zonder taalbarrières op pad kan gaan.

Het vertaalapparaat is vanaf nu, t/m. 6 maart, te bestellen op Indiegogo en wordt rond juni geleverd, dus mooi op tijd als je van de zomer op vakantie gaat. Travis Blue komt er in 3 kleuren en kan niet alleen worden gebruikt als vertaalapparaat, maar via Bluetooth ook als versterker voor muziek. Travis Blue kiest in elke taalcombinatie voor de meest passende vertaalsoftware: van grote partijen als Google en Microsoft, tot die van lokale partijen. In totaal maakt Travis Blue gebruik van vijftien verschillende vertaalsoftware.


En 5% procent van de omzet van de Travis Blue stroomt direct naar Paper Airplanes en deze stichting verzorgt onderwijs via Skype in gebieden die door conflicten zijn getroffen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com