You are here: Home » Gadget test » Test; De Wiko VIEW XL smartphone

Test; De Wiko VIEW XL smartphone

geschreven door Constance

Ik had het vorig jaar, in december, al aangekondigd; ik ga de Wiko VIEW XL smartphone testen. Ik kende het merk Wiko van naam (Wiko komt oorspronkelijk uit Frankrijk) maar had nog nooit een exemplaar in handen gehad. Wiko staat bekend om haar ‘budget’ Android toestellen, maar toen ik de VIEW XL uit de doos haalde had ik in 1e instantie niet het idee dat ik een budget model in handen had.

Wat viel me als eerste op? Het grote scherm van 5.99’inch met een beeldverhouding 2:1, en het gewicht, want ondanks het forse formaat van de VIEW XL is het een lichte telefoon. De VIEW XL is de grote broer van de VIEW en beiden beschikken over een beeldscherm dat de voorkant van de telefoon beslaat. Het voordeel van een 2:1 scherm is dat je meerdere apps naast elkaar kunt openen of 2 vierkante foto’s naast elkaar kan bekijken. (De Wiko VIEW heeft een beeldscherm van 5.7’inch. Meer vergelijkingen tussen beiden modellen kan je hier bekijken.)

Verschil tussen de schermen van de Wiko VIEW XL en de Huawei P10 Lite

Op de VIEW XL zit een 13 MP camera achterop en een 16 MP camera voorop, voor het maken van de perfecte selfie incl. de Selfie Flash. De camera heeft een groot aantal mogelijkheden en standen, nl. Auto-HDR, Auto-Night, Auto-Portrait Blur, Panorama, Burst, Live filters, Super-High Resolution, Professional, Face Beauty, Time Lapse, Video Stabilization, Face recognition, Story en QR Code. Verder heeft VIEW XL een 4x digitale zoom en kan ie automatisch scherpstellen, maw. veel fijne extra opties. En ja, de camera maakt mooie scherpe foto’s en dat komt mede door de samenwerking met DxO. Of vermenigvuldig de je pixels naar 52MP met de Super Pixel Modus. En dat geldt ook voor de video, want dankzij de videostabilisatie zijn bewogen, onscherpe en schokkerige beelden verleden tijd en de Time Lapse functie geeft je video nu net even dat extraatje.

Het standaard geheugen is 32GB maar dit is uitbreidbaar tot 128GB dmv. een MicroSD kaart. Het toestel heeft een 3000mAh accu en deze gaat heel lang mee, langer dan ik had verwacht. Zo heb ik het toestel vorig weekend volledig opgeladen en voornamelijk gebruikt om een aantal zaken te testen, zoals snelheid, gebruiksgemak, camera en video. En ik heb de VIEW XL aan laten staan, en vandaag, ruim 1 week later, staat de accu nog op 60% en dat is echt heel netjes. Maw. in stand-by gebruikt het toestel bijna geen stroom.

Je kunt de VIEW XL beveiligen dmv. je vingerafdruk (wat op de duurdere smartphones tegenwoordig standaard is maar op voordeligere modellen vaak niet) en ik ben daar echt heel blij mee, want het gaat een stuk sneller dan invoeren van een pincode (die mogelijkheid zit er natuurlijk ook op). En maak je vaak gebruik van dezelfde apps? Wiko heeft hiervoor de Quick Actions mogelijkheid, ofwel sneltoetsen voor je apps. Dat Wiko ook het uiterlijk belangrijk vindt blijkt wel uit de ‘niet-standaard’ kleuren van de VIEW XL, want naast Black is ie er ook in Gold, Deep Bleen en Cherry Red.

Conclusie; Ik ben zelf erg enthousiast over de VIEW XL, zeker als je je realiseert dat de VIEW XL nog geen 200 euro kost. En dat is dan ook de reden dat de kleinere broer VIEW gekozen is als budget smartphone 2017 want je krijgt veel waar je voor geld. Voor de fanatieke gamer of als je veel ‘zware’ apps gebruikt, zou ik de VIEW XL  niet aanraden, maar voor het ‘normale’ smartphone gebruik is ie perfect. En een andere reden om voor een Wiko VIEW of VIEW XL te kiezen is het feit dat deze toestellen onder de euro 250 zitten en dat scheelt je een BKR registratie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com