You are here: Home » Computers, desktops, laptops » Test; Epson Ecotank ET-7700 (foto)printer

Test; Epson Ecotank ET-7700 (foto)printer

geschreven door Constance

De afgelopen weken heb ik de Epson Ecotank ET-7700 printer gebruikt en deze ook uitgebreid getest, zoals ik al eerder had beloofd. De Epson Ecotank printers werken niet met de o-zo-bekende (te)dure cartridges maar met vullingen waarmee je de tankjes van de printer vult en hierdoor kan je tot wel 3.400 (foto)printjes maken.

Bij de Ecotank ET-7700 worden 2 complete sets met inkt geleverd dus je hoeft je de 1e paar maanden absoluut geen enkele zorg te maken of je nog wel genoeg inkt hebt en dat is wel prettig. (Een nieuwe set met vullingen kost gem. rond de euro 55,00.) Het installeren van de printer en het vullen van de tanks gaat heel eenvoudig. Je zet de vulling op het tankje (let wel even op dat de nummers met elkaar corresponderen) en dan wordt de vulling geleegd in de tank en dit doe je vervolgens bij alle andere kleuren. Er blijft nog wel een klein beetje inkt in de vullingen over, maar daarover zo meer.

Dan ga je de printer installeren, zoals het verbinden van de printer met je WiFi netwerk (wat heel gemakkelijk en vlot gaat) en ga je 1e ‘proef’ afdrukken maken. En alle handelingen die je moet verrichten worden gemeld op het digitale scherm op de printer. Als je dit allemaal gedaan hebt krijg je vanzelf weer de melding dat je de tankjes opnieuw moet vullen, maw. nu maak je het restant van de inkt helemaal op.

Nu kan je ervoor kiezen om vanaf je desktop printjes te maken, maar je kan ook vanaf je smartphone, of tablet printen. Hiervoor gebruik je de speciale Epson Iprint app (iOS en Android). Je kan met deze app foto’s, documenten en webpagina’s afdrukken, maar ook worden oa. Dropbox en Evernote ondersteunt.

Naast het afdrukken van foto’s, documenten en webpagina’s ondersteunt de applicatie ook diverse online opslagdiensten zoals Box.net, Dropbox en Evernote. Verder kan je op de app ook bekijken hoeveel inkt er nog in je printer zit. En kan je kiezen voor zwart-wit of kleur en als je een foto wilt printen of je deze met of zonder een rand wilt hebben. De app werkte bij mij prima, het enige waar je voor moet zorgen is dat je printer aanstaat en dat ie methet WiFi netwerk verbonden is.

Een andere app (die ik nog niet geprobeerd heb) is de Epson Creative Print 3 app (iOS en Android) en hiermee kan je collages afdrukken van je telefoon, smartphone of Instagram en Facebook.  Je kunt afdrukken op een cd/dvd’s, maar ook je eigen wenskaarten maken, briefpapier personaliseren of een kleurboek maken van je foto’s. Tenslotte kan je zelfs je eigen inpak- of kaftpapier printen.

Epson iPrint app

Conclusie; de Epson Ecotank ET-7700 printer is een veelzijdige (foto) printer die niet alleen foto’s en documenten kan afdrukken maar ook nog een scanner- en kopieerfunctie heeft. Met behulp van de Epson Iprint app kan je zelfs printjes maken vanaf je smartphone en tablet en dat is echt wel gemakkelijk. En natuurlijk is het grootste voordeel van de Ecotank printer dat je veel langer met je inkt doet waardoor je veel meer (én veel langer) kunt printer dan met een dure cartridge. Nu heb ik een van de duurdere modellen van Epson gekregen maar er al een Ecotank printer rond de euro 200 te koop en ook deze kan je met de Epson app bedienen.

Epson Creative 3 app

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com