You are here: Home » Accessoires » Test; Nest Cam IQ beveiligingscamera

Test; Nest Cam IQ beveiligingscamera

geschreven door Constance

Het woord Nest heeft bij ons in huis een andere betekenis dan iets waar vogels een ei inleggen, want Nest staat bij ons voor ‘controle in huis’ maw.  Nest is bij ons in huis al zo ingeworteld dat wij niet beter weten. Wij hebben de Nest Thermostat, de Nest Cam Indoor én Cam Outdoor en daar is vorige week het nieuwste kind aan toegevoegd; de Nest Cam IQ.

De Nest Cam IQ is de verbeterde versie van de Cam Indoor en dat geldt niet alleen voor het HD beeld maar ook voor het feit dat deze camera, dmv. algoritmen, in staat is om te identificeren wanneer en wie er in of voor je huis staat. En je krijgt een melding met een snapshot, in de mail en/of je telefoon. En heb je deze melding gemist dan kan je, dmv. de 3-uur snapshot geschiedenis, deze altijd nog terugkijken in de Nest app.

Wat houdt dit precies in? Als je de Cam IQ een beweging ziet dan krijg je in de melding te zien of de camera een persoon of een object gezien hebt. De camera zoomt, bij de melding van een persoon, automatisch in op deze persoon. Verder hebben de microfoon en speaker geluidsonderdrukking en echo annulering zodat je zonder enige ruis een gesprek kan voeren én horen.

Wil je nog meer uit de Cam IQ halen dan kan dit met het Nest Aware abonnement (na het installeren van de camera krijg je Nest Aware 30 dagen gratis). Met Nest Aware kan je 24 uur per dag alle opnames terug kijken, tot zelfs 30 dagen terug. Je kan clips en time-laps video’s maken, bijv. van je pasgeboren baby, en deze delen met familie en vrienden. Verder kan je ook zones in en rond het huis ‘highlighten’. Je ontvangt dan meldingen als er iets gebeurt in deze zones.

Ik heb de Nest Cam IQ naast de Nest Cam Indoor gezet, zodat ik het verschil tussen de camera’s beter kan zien. Het aansluiten van de Cam IQ liep weer heel soepel, maar het had me verbaasd als het deze keer niet gemakkelijk zou gaan, want alle Nest producten werken met het zgn. plug & play principe.

Nest Cam IQ
Nest Cam Indoor
Nest Cam Indoor
Nest Cam IQ

Nadat je stekker in het stopcontact hebt gedaan, de QR code hebt gescand en de camera aan de Nest app hebt toegevoegd is ie gebruiksklaar en dat is alles. Het enige wat je daarna nog moet doen is je Nest te verbinden aan bijv. IFTTT of je HUE lampen. (Wil je weten waar Nest nog meer mee te verbinden is, kijk dan even hier.)

En zoals je kan zien is wel een verschil in kleur tussen de ‘oude’ en ‘nieuwe’ camera te zien. De beelden van de Cam Indoor zijn gelig in vergelijking tot de Cam IQ.

De nachtopnames verschillen niet heel veel van elkaar, alleen heeft de Cam IQ nog niet alle personen bij ons in huis geïdentificeerd want toen onze Noorse Boskat Lotta door het beeld heen liep, vannacht, kreeg ik de melding op de mail; ‘Je camera heeft een persoon gezien’.

Nest Cam Indoor
Nest Cam IQ

Conclusie; Als je nog geen Nest indoor camera hebt dan zou ik zeggen ga voor de Cam IQ aangezien de mogelijkheden van deze camera groter zijn en ook verder ontwikkeld zullen worden. Maar mocht je de Cam Indoor in je huis hebben staan is er geen man overboord want deze camera doet wat ie moet doen, nl. je huis bewaken.

Maar als je gaat voor design en je houdt van strak wit dan is de Cam IQ een betere keuze dan de Cam Indoor, zoals je hieronder op de foto kan zien.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com