You are here: Home » Gadget nieuws » Moederdagtip; het Coravin wijnsysteem

Moederdagtip; het Coravin wijnsysteem

geschreven door Constance

Wie herkent dit niet? Je hebt een (dure) lekkere fles wijn en daar wil je 1 glas uit schenken, of je hebt een heerlijk 4-gangen diner gekookt en je wilt bij elke gang een andere wijn serveren. Maar dan moet je toch wel heel veel wijnflessen openen, of je drinkt toch die hele fles wijn leeg en dat was nu niet de bedoeling. En voor dit soort gelegenheden is het innovatieve wijnsysteem Coravin bedoeld en ik heb kennis met Coravin gemaakt tijdens de jaarlijkse Culiperslunch.

Wat is Coravin precies? Coravin is dé manier om een fles wijn te openen zonder de kurk eruit te halen en je hoeft ook de capsule niet van de flessenhals te halen. Je steekt de holle naald in de kurk en daarna wordt er 100% Argon gas aan de fles toegevoegd en door de druk die dan ontstaat wordt de wijn door deze naald uit de fles gedrukt. En je hoeft niet bang te zijn dat er zuurstof bij de wijn in de fles komt, want dit wordt tegen gehouden door de Argon. En zodra je de naald uit de kurk haalt sluit de kurk zich weer. (Dit werkt alleen met ‘echte’ kurken, dus niet met synthetische kurken.) En wordt de natuurlijke ontwikkeling van de wijn in de ongeopende fles niet beïnvloedt.

[youtube]https://youtu.be/0qFwvjLT_Zw[/youtube]

En Coravin lanceert, speciaal voor Moeder- én Vaderdag, 2 limited editions; Rosé Gold en Piano Black en deze 2 nieuwe kleuren zijn een uitbreiding van het assortiment Coravin Model Two. Dit model was er al in het rood, zilver en goud en wordt verkocht met 2 Argon capsules.

En dat Coravin wordt ook bij heel veel top restaurants in Nederland gebruikt, zoals oa. De Leest, De Librije, Aan de Poel, Bord’Eau, De Treeswijkhoeve, Latour en de Basiliek.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com