You are here: Home » Eten & koken » Nieuw; MyMuesli Earl-Grey-Granola

Nieuw; MyMuesli Earl-Grey-Granola

geschreven door Constance

Als echte MyMuesli fan zei ik geen nee toen mij gevraagd werd of ik de nieuwe MyMuesli variant, Earl-Grey-Granola, wilde proberen.

Earl betekent graaf in het Engels en dit is dan ook waar de zwarte thee zijn naam aan heeft te danken. Volgens de legende ontdekte Sir Charles Grey uit het graafschap Northumberland in Engeland deze theesoort toevallig tijdens een van zijn scheepvaarttochten. De  Earl-Grey-Granola is op deze grote thee-ontdekking gebaseerd en bevat havervlokken gebakken in aromatische Earl-Grey-theebladeren, fruitige zwarte bessen, krokante cashewnoten, en zoete honing.

Zoals Graaf Grey de thee gewoontes in zijn tijd heeft veranderd, hopen de makers van MyMuesli dat je met de nieuwe Earl-Grey-Granola volop geniet. Het bijzondere aan deze muesli is dat de granola op een speciale manier gebakken is, namelijk in Earl-Grey zwarte thee. Via een speciaal bewerkingsproces zijn de theebladeren vermalen waardoor ze eetbaar zijn. Daarom bevat onze Earl-Grey-Granola 1% zwarte theepoeder. Overigens is de granola door de havervlokken ook rijk aan voedingsvezels en daardoor is je muesli-ontbijt ook nog eens verantwoord. Het enige dat nog ontbreekt is een warm kopje Earl-Grey thee. Verder vind je in de Earl-Grey-Granola, gevriesdroogde cranberry’s en zoet-zure zwarte bessen. En de bloemenmix uit goudsbloem, rozen-, en korenbloemblaadjes zorgt voor een kleurrijk accent.

En de Earl-Grey-Granola kan je ook prima gebruiken om heerlijke theezakjes-koekjes te bakken. Kneed de volgende 200 gr margarine, 80 gr suiker, 50 gr poedersuiker en 300 gr meel, 2 pakjes vanillesuiker en een snufje zout tot één geheel. Voeg 200 gr Earl-Grey-Granola toe aan het geheel en zorg dat de granola gelijkmatig verdeeld is.Verdeel het deeg op een bakplaat die belegd is met bakpapier. Zorg dat het deeg zo’n 1 tot 1,5cm dik is. Leg een theezakje op een vel papier en maak er een omtrek van. Knip deze vervolgens uit. Maak meerdere sjablonen. Leg het sjabloon op het deeg en snij met een mes voorzichtig de vormpjes uit. Steek voorzichtig een gat in het deeg-theezakje. Ca. 20 minuten bakken op 160 °C. Eet smakelijk!

mymuesli bevat uitsluitend biologische ingrediënten. Volgens EU bio-richtlijnen vermijden wij het gebruik van gentechnologie en kunstmatige stoffen, zoals kleur-, smaak- en conserveringsstoffen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Susan van Loosen 2 mei 2017 - 12:13

Lijk me heerlijk – earlgrey granola. Maar waar vind ik dit?

Reageer
Constance 3 mei 2017 - 12:47

Je kan dit online bestellen, de link staat ook in het artikel https://nl.mymuesli.com/muesli/granola/earl-grey-granola

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?