You are here: Home » Kantoor » Test; Synology DS216+II Diskstation

Test; Synology DS216+II Diskstation

geschreven door Constance

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik de Synology DS115j NAS getest heb en daarom zei ik geen nee toen Synology mij vroeg of ik een van hun nieuwe NAS modellen wilde testen, de Synology DS216+II. Zodra er bij een Synology  een + vermeld staat weet je dat een krachtigere versie in handen hebt dan hetzelfde model zonder +. In de DS216+II kan je 2 harde schijven dus is er heel veel ruimte om al je foto’s, video, muziek, series of (officiële) documenten te bewaren.

 

 

Ik zal nog even iets meer uitleggen over de cijfer- en lettercodes van Synology. De ‘2’ staat voor het aantal schijven die je in het diskstation kan doen, de ’16’ staat voor het jaar waarop het model is uitgebracht, maw. 216 betekent 2 schijven en model uit 2016. Om de schijven in het apparaat te zetten haal je de cover van de linkerzijkant van het apparaat en verwijder je de 2 schijfhouders. Van deze houder haal je de 2 strips aan de zijkanten los, je doet de schijf in de houder en vervolgens klik je de strips aan de zijkant weer vast en doe je de houder in het diskstation.

 

 

 

 

 

Voor de technici onder ons, de DS216+II heeft een dual-core Celeron-processor incl. 1 GB werkgeheugen. Verder zit er op het apparaat een 1 GB netwerkpoort, 3 USB aansluitingen; 2 aan de achterkant (2.) en 1 aan de voorkant (3.0). En ik heb de DSM 6.0 firmware op het apparaat geïnstalleerd. En ondanks het feit dat ik al eerder met een NAS en het bijbehorende programma gewerkt heb, werkt het DSM programma een stuk eenvoudiger, simpeler en gebruiksvriendelijker en dat zorgt ervoor dat je veel eerder en gemakkelijker je NAS gaat gebruiken. En ook kan je je NAS personaliseren doordat je ook allerlei (handige) apps kan downloaden uit het Package Center en het aanbod is echt enorm.

 

Ook zijn er heel veel mobiele apps, zoals DS note (alternatief voor Evernote) en je kan met DS Video video’s streamen van je NAS naar je mobiele device, dat zelfde geldt ook voor DS Audio en DS Photo. En als vervanger van bijv. Dropbox of OneDrive heeft Synology DS Cloud.

En nogmaals in vergelijking met het programma dat ik op de DS115-J heb staan is het DSM programma zoveel handiger, fijner en gemakkelijker om mee te werken (en ook ‘first timers’ kunnen hiermee veel gemakkelijker aan de slag) en ook de keuze aan mobiele apps is vele malen groter en ook gemakkelijker om mee te werken. En ook werkt deze NAS een stuk sneller dan het model dat ik al in huis had staan. En een tipje; als je, net als ik, al een NAS thuis hebt staan en je harde schijf is nog lang niet vol, dan kan je gewoon je schijf van de ene in de andere NAS zetten. En ondanks het feit dat een hoop zaken tegenwoordig in de cloud staan vind ikzelf een NAS heel prettig én veilig.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com