You are here: Home » Eten & koken » Voorjaarsmoeheid ga je te lijf met Biotona

Voorjaarsmoeheid ga je te lijf met Biotona

geschreven door Constance

Tegen het einde van de winter ben je vaak wat vermoeid terwijl de dagen langer worden en de zon warmer. Dit komt doordat je waarschijnlijk last hebt van voorjaarsmoeheid. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen. Met een paar goede leefregels als gezond eten én bewegen en een boost aan goede voedingsstoffen verdwijnt je lentedip als sneeuw voor de zon!

In de winter zitten we vaker binnen en staat de zon laag. Daardoor krijg je te weinig licht om voldoende serotonine in de hersenen aan te maken, met als gevolg een minder goede stemming. Bovendien beweeg je minder, eet je wat zwaardere kost en ben je minder buiten en dat is ‘killing’ voor je conditie. Je lichaam mist de basis voor een lekker en energiek gevoel. Dit is hét moment om jezelf een superboost te geven!

 

Biotona Bio Superboost is een fijn poeder dat je eenvoudig door je yoghurt, smoothie, water of vruchtensap mixt is dé manier om je lentedip het hoofd te bieden. Het poeder is samengesteld uit biologische planten en wortels die je helpen belangrijke processen in het lichaam weer op gang te brengen, zowel op korte als op langere termijn.

Superboost bevat Siberische en Koreaanse ginseng. Deze worden al eeuwenlang gebruikt om zowel mentale als fysieke prestaties te verbeteren. Ook zorgen de actieve stoffen in de ginsengwortel ervoor dat de productie van het stresshormoon cortisol terug in balans komt. Het zaad van guarana, een felrood vruchtje afkomstig uit hetAmazone-regenwoud, biedt dankzij de natuurlijke cafeïne direct energie en verhoogt het uithoudingsvermogen evenals maca, een plant die hoog in de Andes groeit. Japanse groene thee (macha) ontspant (dankzij L-Theanine) en zorgt voor extra weerstand, mede dankzij het hoge gehalte aan EGCG en chlorofyl. Goji-bessen en vooral camu camuvruchten zijn een rijke bron van vitamine C en geven zowel je weerstand als je energieniveau een boost. Antioxidanten uit rauwe cacao beschermen de lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maw. alle ingrediënten in Superboost zitten boordevol vitaminen, mineralen, aminozuren en polyfenolen.

 

 

 

Biotona Bio Maca Raw helpt je te ontstressen en op adem te blijven. De wortel van dit gewas werd al duizenden jaren geleden in Zuid-Amerika gebruikt om de Inca-krijgers in topconditie en alert te houden. De plant is ijzersterk en overleeft met gemak de barre omstandigheden als vorst, felle zon, arme rotsgrond en harde wind op de 4000 meter hoge hellingen van de Andes. Niet zo gek dus dat Maca boordevol voedingsstoffen zit die je op een natuurlijke manier over je lentedip heen helpen en je weer positieve energie geven; zowel mentaal als fysiek. Biotona Bio Maca Raw poeder is puur en vrijwel onbewerkt, lekker van smaak en ideaal om toe te voe-
gen aan yoghurt, water, een smoothie of aan vruchtensap.

Het bevat Glucosinolaten en dit zijn zwavel- en stikstofhoudende suikerverbindingen die in het lichaam enzymen activeren die de lever effectief ondersteunen bij het ontgiftingsproces. Unieke fytonutriënten (macaënen en macamiden) die je uithoudingsvermogen verbeteren en je vitaliteit een boost geven. Maca is een adaptogeen: het verbetert de stressbestendigheid en de stemming. Fytosterolen die het cholesterolniveau in je bloed helpen verlagen. Polyfenolen, superkrachtige antioxidanten die de cellen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maca zit ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, onverzadigde vetzuren en proteïnen. Volgens de overlevering zou Maca de vruchtbaarheid bevorderen.

Biotona, een merk van KeyPharm, staat garant voor 100% natuurlijke en biologische superfoods, met continue innovatie en verbetering door een doorgedreven R&D onder leiding van Dr. Apr. Ciska Wyns en biomedisch wetenschapper Leen Decorte. Biotona is 100% puur, van gecontroleerde biologische teelt, gecertificeerd Vegan, gluten- en cholesterolvrij en natuurlijk vrij van bewaarmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?