You are here: Home » Gadget nieuws » Parrot lanceert de Parrot Pot

Parrot lanceert de Parrot Pot

geschreven door Constance

Ben jij, net als ik, veel van huis of vergeet je je planten gewoon? Dan is de Parrot Pot de oplossing Want de Parrot Pot (in de kleuren leigrijs, porseleinwit en baksteen is een slimme pot die automatisch je planten water geeft en tegelijkertijd alle parameters die van belang zijn voor de groei meet en analyseert.

parrot-pot

 

De Pot regelt alles voor je. Hij geeft je planten automatisch water wanneer dat nodig is. Hij reguleert de waterconsumptie tijdens jouw afwezigheid. Hij geeft je raad over de verzorging van je plant. En met de speciale app, Parrot Flower Power, die via Bluetooth Low Energy met je smartphone of tablet verbonden is, kun je alles in beeld brengen en actie ondernemen.

Parrot Pot is een draadloze en onafhankelijke pot voor binnen- of buitengebruik en is zo ontworpen dat hij bestand is tegen lastige weersomstandigheden (regen, hitte, kou: van -5°C tot +55°C). Hij is uitgerust met een waterreservoir van 2.2 liter en een irrigatiesysteem met vier losse sprinklers. Zo krijgt je plant op een consistente manier water.

parrot-pot-uitleg

In de Parrot Flower Power app kun je zelf de irrigatiemodus voor je plant instellen; ‘Perfect Drop’: de juiste hoeveelheid water, op het juiste moment. ‘Plant Sitter’: Ga op vakantie zonder je zorgen te maken over je plant. ‘Custom’: Je bepaalt zelf wanneer er water wordt gegeven en hoe vochtig je plant moet zijn. ‘Manual’: Met een klik in de Parrot Flower Power app begin je met water geven. Een groen lampje op je Parrot Pot begint te knipperen wanneer het reservoir leeg is.

En wanneer de Parrot Pot niet is verbonden met de Flower Power app beheert hij nog steeds automatisch de bewatering. Dit doet hij aan de hand van parameters die gelden voor het grootste deel van de planten. Dankzij de vier sensoren meet de Parrot Pot realtime en heel nauwkeurig alle belangrijke data die essentieel zijn voor de gezondheid van de plant, waaronder:
– bodemvochtigheid
– bemesting
– omgevingstemperatuur
– lichtintensiteit
Deze gegevens worden elk kwartier gemeten en elke 2 uur verzonden naar de Parrot Cloud die deze gegevens op basis van algoritmes analyseert.

Via de Parrot Flower Power app krijg je advies en specifieke alerts om je te helpen je plant gezond te houden, vooral als je plant direct aandacht nodig heeft.
Parrot Pot helpt je bijvoorbeeld te begrijpen wanneer je de plant moet bemesten of wanneer je de plant moet verplaatsen zodat het optimaal licht krijgt.

De Parrot Flower Power app voor iOS en Android smartphones en tablets maakt het mogelijk het bewateren van de plant te beheren, de gezondheidsparameters van de plant te verifiëren en het waterlevel in de watertank van de Pot te visualiseren.
Parrot Flower Power geeft je ook toegang tot uitgebreide informatie en advies van deskundigen over het onderhoud van wel 8.000 planten. De Parrot Flower Power app kan tot wel 256 Pot’s tegelijkertijd beheren. Als je de app opent, verschijnt een lijst met al je aangesloten planten. Hier kun je voor elke plant zien of hij wordt ‘verzorgd’ via een Parrot Pot of wordt gemonitord door een draadloze Parrot Flower Power sensor.

[youtube]https://youtu.be/2Tp-M3k0QSI[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com