You are here: Home » Accessoires » Test; Parrot Zik 3 headset by Philippe Starck

Test; Parrot Zik 3 headset by Philippe Starck

geschreven door Constance

Gisteren kreeg ik een mail met daarin de vraag of ik de Parrot Zik 3 headset, die ontworpen is door Philippe Starck,  wilde testen. En dat wil ik dolgraag, want allereerst is Philippe Starck mijn favoriete ontwerper en heb ik 4 jaar geleden de Zik (de 1e headset van Parrot) getest.

Parrot Zik 3

De Parrot Zik 3 is de opvolger van de Zik en de Zik 2.0. Het motto van Philippe Starck voor de Zik 3 was heel eenvoudig, ‘gewoon mooi, volledig draadloos, hyper intuïtief, hoogtechnologisch, compatibel met alle apparaten waaronder de Apple Watch en Android Wear.’

Het design is verbeterd en je kan hem draadloos opladen, heeft HiFi geluid en hij heeft Noise Reduction.  Als vrouw word ik heel blij van de kleuren en prints, want de Zik 3 is er in glimmend (namaak) krokodillenleer (zwart, bruin, groen of rood), klassiek leder (zwart met een extra grote hoofdband voor meer comfort) of met gedetailleerde stiksels.

draadloos opladen zik 3

Bij de Zik 3 zit een draadloze oplader en hij is compatibel met  de draadloze Qi-lader en na slechts 2 uur laden kan je weer 18 uur genieten. Je pairt de Zik 3 dmv. NFC of Bluetooth en de bediening zit op het hele oppervlak van de rechter oorschelp en met een verticale beweging met je vinger regelt het volume, met horizontaal swipen ga je naar een ander nummer en tikken pauzeert de muziek.

De Parrot Zik 3 is ook nog eens intelligent want hij merkt wanneer je de hoofdtelefoon afzet, en dan pauzeert automatisch de muziek, zet je hem weerop dan gaat de muziek ook weer verder. In de Zik 3 zitten microfoons die het omgevingsgeluid tot wel 30 decibel dempen. Deze ANC-functie is handmatig in te stellen via de speciale headset app, maar kan het omgevingsgeluid ook automatisch wegfilteren. En het gepatenteerde algoritme zorgt er ook voor dat deze hoofdtelefoon niet het afgesloten gevoel van de buitenwereld geeft zoals andere gesloten hoofdtelefoons. Tijdens een telefoongesprek hoor je in deze modus bijvoorbeeld ook je eigen stem heel natuurlijk via de headset terug, voor optimaal luistercomfort zonder het gevoel afgesloten te zijn. Met door de ‘Voice HD’-technologie zorgt de Parrot Zik 3 voor een natuurlijke stemreproductie tijdens al je gesprekken, alsof degene waarmee je belt naast je staat.

zik 3 app

De speciale ‘Parrot Zik’-app, geschikt voor iOs, Android én Windows (met dat laatste ben ik heel blij) en de app is ook compatibel met de Apple Watch en met Android Wear en je kunt er de hoofdtelefoon naar eigen smaak mee ‘tunen’, en naar muziek luisteren volgens de instellingen van de artiest zelf.

Je kan kiezen uit oa.;
Parrot Concert Hall: Creëer de akoestiek van een huiskamer, een concertzaal of een jazzclub.
Equalizer: Pas de weergave van de Parrot Zik 3 op snelle en intuïtieve wijze aan.
Producer-modus: Regel je hoofdtelefoon als een studioprofessional via een hoogwaardige, volledig instelbare vijfbands-equalizer in combinatie met unieke ruimtelijke effecten.
TunedBy: Gebruik audio-instellingen die door artiesten zijn gecreëerd en luister naar hun muziek zoals ze zelf willen dat het klinkt via de Parrot Zik. Of download instellingen die zijn gecreëerd en gedeeld door andere Parrot Zik-gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com