You are here: Home » Accessoires » Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze, eerste indruk

Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze, eerste indruk

geschreven door Constance

Sinds een paar weken ben ik een 2-tal smartwatches aan het testen en aan dat duel doen mee, de Pebble Time Round vs FitBit Blaze. In 1e instantie lijkt het misschien vreemd dat ik deze 2 horloges naast elkaar test, maar ik zal uitleggen dat dit eigenlijk niet het geval is en in dit artikel kan je mijn 1e indrukken lezen. (Binnenkort volgt de uitgebreide review van beide horloges.)

WP_20160701_14_43_31_Pro (2)

 

De Pebble Round en de FitBit Blaze hebben nl. een aantal dezelfde functies, je kan op beiden inkomende telefoongesprekken, WhatsApp & SMS berichten, mail- en app notificaties bekijken. Verder zijn er voor de Pebble speciale apps ontwikkeld, maar dit geldt ook voor de Blaze. Ook zijn beiden te gebruiken als ‘stappenteller’ terwijl de Blaze als extra nog een ingebouwde hartslagmeter heeft, waarbij gebruikt wordt gemaakt met dezelfde techniek als die gebruikt wordt in het TomTom Multisport Cardio horloge. (Het TomTom horloge draag ik altijd tijdens mijn spinninglessen dus de nauwkeurig van de Blaze wordt een mooi vergelijk, doordat ik beide ga dragen tijdens mijn workout.)

Wat hebben beide horloges nog meer gemeen? Een heel belangrijk ding, althans voor mij, ze werken niet met een speciale app voor een Windows telefoon. En dit vind ik wel erg jammer, maar om toch de apps te kunnen testen heb ik mijn toevlucht gezocht tot mijn Android tablet. Verder heb ik van Samsung de Galaxy Edge 7 ontvangen voor een test, kan ik ook de horloges in combinatie met een smartphone proberen. (Helaas moet ik constateren dat Windows Phones regelmatig worden overgeslagen als het op ontwikkelen van apps aankomt, iOS en Android voeren altijd de boventoon en dat zou toch eigenlijk niet moeten.)

pebble time round roségold

De 1e indruk bij mij is toch wel dat de Round meer een ‘dames’ model is, en de Blaze meer ‘unisex’. Dit laatste komt oa. door de grote vierkante kast, in combinatie met de kleuren van de banden (metaal, zwart, blauw en paars waar je uit kan kiezen. Bij de Round (in zilver, roségoud en zwart) kan je kiezen uit een wit, rood, beige of zwarte band. Maar voor beiden horloges zijn er andere banden te koop, waarbij ikzelf de roségouden band, in combinatie met de roségouden kast, wel erg mooi en stijlvol vindt. Dit geldt ook voor de camelkleurige leren band van de Blaze, maar de horlogekast blijft net zo fors, maar dat kan ook komen doordat ik vrij smalle polsen heb.

blaze leren band

En wat me verder opvalt is dat de Blaze pas na 7 dagen aan de lader hoeft, terwijl de Round na 2 dagen leeg is. En wat me stoort, maar dat geldt voor bijna alle smartwatches en bewegingsarmbanden, je moet weer een ander snoer meenemen; de usb aansluiting voor de lader is hetzelfde als die van je mobiele telefoon, maar de aansluitingen die je in of op het horloge klikt zijn allemaal weer anders, dus weer een extra snoer!

Zoals gemeld krijg je binnenkort een uitgebreide review te lezen.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze - Lifestyle.blogo.nl 24 juli 2016 - 15:00

[…] Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze, eerste indruk […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com