You are here: Home » Gadget test » Test; Epson Ecotank Printer

Test; Epson Ecotank Printer

geschreven door Constance

Je hebt nog een paar dagen de tijd om mee te doen aan de Epson Ecotank Printer wedstrijd, dus als je een nieuwe printer nodig hebt, klik dan op de link en mail je antwoord voor 17 april as. Ik heb zelf van Epson ook een Ecotank Printer ontvangen voor een test en aangezien ik momenteel een printer bezit die print dmv. (dure) cartridges was ik heel benieuwd naar de Ecotank.

ecotank

Voordat je kan gaan printen is het zaak om de Epson installatie software te downloaden op je pc of laptop. Op een gegeven moment krijg je onderstaand scherm te zien en dan kan je aan de slag met de printer. Voor je smartphone heeft Epson de speciale Epson iPrint app beschikbaar.

scherm software

Als je de printer uitpakt en neerzet is het zaak om alle stickers en andere plakkers te verwijderen en als je eenmaal de printer met inkt hebt gevuld wordt het afgeraden om deze nog te gaan vervoeren, want dan kan er inkt uit de reservoirs gaan lekken.

Bij de printer zitten 4 inktflessen met daarin de inkt, deze vul je in het speciale reservoir en als je dit gedaan hebt kan je verder gaan met het installeren van de software. Vervolgens gaat de printer ong. 20 minuten lang de inkt door het apparaat verspreiden en kan je beginnen.

Je kunt de printer aansluiten dmv. een usb kabel aan je device, maar natuurlijk heeft de Ecotank een wifi verbinding. En als je eenmaal je wifi verbinding hebt ingesteld kan je vanaf elke device (laptop, desktop, mobieltje of tab/iPad) je documenten printen. Testman en ik hebben de printer op zolder in de werkkamer staan, maar we werken regelmatig vanaf de bank in de huiskamer en dan is het erg fijn om vanaf je bank een print opdracht te geven en als we eenmaal boven zijn ligt alles al klaar.

Wat me opviel aan de Epson Ecotank printer is dat ie heel snel, en bijna geluidsloos, zijn werk doet en dat de prints ook heel helder zijn. Verder kan je behalve printen ook scannen en kopiëren en ook vanaf een SD kaart printen. Ook is het mogelijk om te printen vanuit de Cloud (oa. Apple AirPrint, Google Cloud Print).

tank vullen

Conclusie; het grootste voordeel van de Epson Ecotank printers is toch wel dat geen handenvol geld kwijt bent aan dure cartridges. Maar ook het installeren en in gebruik nemen van de Ecotank is een fluitje van een cent. En je prints zien er zeer professioneel uit en ook het gemak van draadloos printen is ideaal. Er is 1 minpuntje, als je de inkt gaat vullen in de reservoirs is er kans dat er inkt op je vingers komt. (Ik heb een paar dagen met gele vingers gelopen.) Dus tipje; trek plastic handschoenen als je de reservoirs bijvult.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com