You are here: Home » In & om het huis » De Freesia is terug van weggeweest

De Freesia is terug van weggeweest

geschreven door Constance

De Freesia is terug van weggeweest en schudt haar ouderwetse imago van zich af. Het is nl. een bloem die veel veel designers inspireert en daardoor zie je deze stijlvolle bloem overal opduiken.

freesia paarts

De Freesia is geboren in Zuid-Afrika en wordt ook wel ‘Kaaps lelietje der Dalen’ genoemd. De bloem heeft zijn naam te danken aan de botanicus Ecklon, een verzamelaar van planten in Zuid-Afrika. Hij gebruikte de achternaam van zijn vriend, de Duitse arts F. Freese als naam voor deze geurige bloem.

freesia

Dus als in de voetsporen van deze botanicus wilt treden, boek dan een tripje naar de prachtige ‘Blommeroute’ in Zuid-Afrika en vergeet niet een bezoek te brengen aan het kleinste bloemenrijk ter wereld, de wilde bloemen van Namaqualand.

Het meest kenmerkende aan de bloem is de bijzondere geur. Een echt feestje voor je neus. Iedere kleur van de Freesia, van rood, wit blauw tot aan geel, roze, paars, oranje of multicolor, staat voor een andere geur: van pittig peperachtig tot heerlijk zoet en wist je dat de blauwe Freesia in knop het minste geur afgeeft en de geur het sterkst is als de blaadjes volledig geopend zijn.

freesia geur

DIY; FREESIA NO.5 GEURWATER
Beroemdheden als Liv Tyler, Miranda Kerr en Eva Longoria zweren erbij: Rozenwater. Maar wist je dat er ook een geurig alternatief is voor dit rozenwatertje? De Freesia kun je perfect als basis gebruiken voor je eigen Freesia No 5, in een verstuiver of als body mist.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com