Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer? Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer?
 • Dol op powerfood en bananen? Koop dan het Bananenboek Dol op powerfood en bananen? Koop dan het Bananenboek
 • Koken met limoncello Koken met limoncello
 • Mail & win; Gezonde kookboeken van Ekoplaza Mail & win; Gezonde kookboeken van Ekoplaza
 • Biologische supermarkt Ekoplaza helpt met een gezondere leefstijl Biologische supermarkt Ekoplaza helpt met een gezondere leefstijl
 • Kinderkookboek; Op Kookavontuur met Jonnie & Thérèse Boer Kinderkookboek; Op Kookavontuur met Jonnie & Thérèse Boer
shoppen

Dille & Kamille presenteert het kookboek Keukengeheimen

Gisteren ben ik aanwezig geweest bij de lancering van het Dille & Kamille kookboek ‘Keukengeheimen’. En de lancering vond plaats in de Dille & Kamille winkel/kookstudio in Amsterdam. Keukengeheimen is een boekje vol met slimme tips, handige hulpjes en fijne recepten en Yvette van Boven (culinair journalist) is verantwoordelijk voor de tekeningen.

dille & kamille keukengeheimen

Dille & Kamille heeft een aantal slimme en handige keukenhulpjes in het assortiment en in ‘Keukengeheimen’ krijg je meer uitleg wat je  hiermee kan doen, zoals bakbonen, kruidenei, kaasdoek, meelschudzeef en wiegemes. Ook worden 8 bekende kooktechnieken verklaard, zoals snijden, schillen, raspen & schaven, bakken, braden & grillen, koken, stomen & stoven. En na elk hoofdstuk kan je aan de slag met Dille & Kamille recepten en deze zijn absoluut niet ingewikkeld maar heerlijke basisrecepten waarmee je zelf kunt variëren.

voorbeeld keukenhulpjes

Verder zit er in het kookboek Keukengeheimen een uitklapbare kruidenwijzer en hierin vind je over 50 kruiden informatie over de smaak en hoe je ze kunt gebruiken. In het boekje zit ook een losse matentabel ‘Keukenhulpje’ en een ‘Groente- en Fruitkalender’. En mede door de mooie illustraties en het posterformaat zijn deze handig om in de keuken op te hangen. De kalender laat per maand zien welke groente en fruit je het beste kan eten. En op de matentabel staan de verschillende oventemperaturen en maten voor gewicht en vloeistof.

poster keukengeheimen

Gisteren heb ik genoten van een paar recepten uit dit kookboek en ik mag alvast 1 recept prijsgeven.

Bruschetta met Paddenstoelen.

gedekte tafel

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 1/2 ciabatta of stokbrood
 • 4 teentjes knoflook
 • 3 eetl. olijfolie
 • 1 sjalotje
 • 300 gr. gemengde paddenstoelen
 • 2 eetl. peterselie
 • 1 eetl. citroensap
 • zout en vers gemalen peper

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd het brood schuin, zodat je grote plakken krijgt en druppel de helft vd olijfolie erover. Bak het brood ong. 8 minuten op een bakplaat in de oven totdat de buitenkan mooi bruin & krokant is maar de binnenkant moet nog wel zacht blijven. Leg het gebakken brood op een bord en smeer het brood in met 1 teentje knoflook dat je halveert.  In de tussentijd snipper je het sjalotje en 3 teentjes knoflook en maak je de paddenstoelen schoon. En hak de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in een pan (op een laag vuur) en fruit de knoflook en de sjalot glazig. Zet het vuur hoog en doe de paddenstoelen erbij en bak deze bruin. Voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe en doe dit mengsel op het warme brood en daarna direct serveren.Eet smakelijk!

bruschetta
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?