You are here: Home » Accessoires » Test; Google Chromecast Audio

Test; Google Chromecast Audio

geschreven door Constance

De Google Chromecast Audio is inmiddels getest en dit is een super handig apparaatje en het installeren is echt een fluitje van een cent.

chromecast-audio aux ingang

Je  doet de (bijgeleverde) netvoeding in de Chromecast audio, dan sluit je de audiokabel aan op Chromecast Audio en de andere kant van de audiokabel gaat in de Aux in/Headset aansluiting op je speaker of ander device. Zorg er wel voor dat je het volume ‘aan’ hebt staan, en doe daarna de netvoeding in het stopcontact. Tenslotte moet je  dan alleen nog de Chromecast app downloaden op je smartphone, laptop of tablet.

chromecast dit zit in de doos

Ik heb bovenstaande stappen uitgevoerd, en daarna wordt er precies op je scherm uitgelegd hoe je verbinding kunt maken met Chromecast. Daarna ga je bijv. naar Spotify en je kan al je muziek beluisteren via WiFi. In mijn geval heb ik van mijn Tivoli Audio Music System Three een ‘smart’ device gemaakt. De Tivoli Audio Music System Three heeft wel Bluetooth maar geen WiFi en WiFi gebruikt nu eenmaal minder stroom dan BT.

uitleg

Tevens komt een update aan waarmee je een netwerk tussen je ‘gewone’ speakers kan aanleggen en op deze manier kan je, heel voordelig, je speakers inzetten voor multi-room gebruik. Google Chromecast Audio is geschikt voor Android (uiteraard), iOs en Windows.

(Ik heb de Chromecast Audio ontvangen via Simpler.nl.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com