You are here: Home » Accessoires » Test; WD My Passport Ultra draagbare harde schijf

Test; WD My Passport Ultra draagbare harde schijf

geschreven door Constance

Ik heb de afgelopen week de Western Digital My Passport Ultra draagbare harde schijf getest, want dit is nu echt een Vaderdag cadeau waar je vader of man erg blij van wordt. De WD My Passport Ultra kan max. 2TB opslaan, dus je hebt nu geen excuus meer dat je harde schijf of je (gratis) dropbox account vol is.

wd my passport ultra

Het aansluiten van de My Passport Ultra gaat reuze gemakkelijk; je steekt de meegeleverde usb-kabel in de HDD en je laptop/pc of Macbook. In de doos zit ook een verkorte gebruiksaanwijzing, terwijl de uitgebreide handleiding te lezen is als je de HDD hebt aangesloten.

Als je de My Passport Ultra hebt aangesloten zie je een LED lampje, dat aangeeft of het apparaat aan, actief of uit is. Dit model is geschikt voor Windows 8, 7 en Vista. De Apple gebruikers moeten de schijf eerst geherformatteerd worden en het handig om Time Machine als back-up te gebruiken. Nu werk ik met Windows 8 en de schijf werd gelijk herkend door mijn desktop en laptop.

Bij de schijf horen 3 programma’s; WD Drive Utilities, WD Security (voor de encryptie van de schijf) en WD SmartWare (voor de back-up van bijv. DropBox). Verder zijn WD Drive Utilities en WD Security compatibel met Windows en OS X, maar WD SmartWare alleen met Windows en dat is wel jammer want hierdoor zijn de speciale back-up functies van de My Passport niet beschikbaar voor Mac.

Het overzetten van de bestanden, video’s, foto’s en documenten is echt een fluitje van een cent en ik vind ook de koppeling met DropBox ideaal want toevallig wordt mijn gratis account volgende maand terug gebracht naar 2GB terwijl ik voor meer dan 9GB aan bestanden op DropBox heb staan.

my passport ultra

Conclusie; Dit is een apparaat dat je niet mist als je hem niet hebt maar als je geen groot geheugen op je pc of laptop hebt, zeker niet zonder kan. En bij een eventuele brand neem je de WD My Passport Ultra gemakkelijker mee dan je laptop of desktop. En ook voor op vakantie is ie ideaal, nooit meer last van volle geheugenkaarten.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Mail & Win; Western Digital My Passport Ultra - Lifestyle.blogo.nl - Lifestyle.blogo.nl 28 juni 2015 - 17:15

[…] Test; WD My Passport Ultra draagbare harde schijf […]

Reageer
Mail & Win; WD My Passport Ultra - Lifestyle.blogo.nl - Lifestyle.blogo.nl 28 juni 2015 - 17:20

[…] Test; WD My Passport Ultra draagbare harde schijf […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com