You are here: Home » Design meubels » De F van Functionals

De F van Functionals

geschreven door Constance
Functionals Bonsai kandelaar

Functionals is een jong en hip designmerk van Nederlandse bodem. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de ontwerpen van Functionals niet alleen heel mooi, maar ook nog eens zeer praktisch. De missie van de twee broers dit dit label hebben opgericht is dan ook: het presenteren van een designproduct dat in een duidelijke behoefte voorziet. Kijk, daar hebben we iets aan!

Ad & Simon

Functionals is nog niet zo lang geleden opgericht door de broers Ad en Simon van Esch opgericht. Deze heren groeiden praktisch op in de fabriek van designlabel Van Esch, dat in 1972 werd opgericht door hun vader Henk van Esch. Omdat Van Esch voornamelijk artikelen produceerde voor het bedrijfsleven, besloten de broers Ad en Simon in 2009 om Functionals te starten. Functionals is erop gericht om, juist voor particulieren, designproducten te ontwerpen die ‘antwoord geven op een duidelijke behoefte’. De ontwerpen van Functionals zijn bedoeld om ‘het oog te verrukken’ en tevens ‘de tand des tijds’ te doorstaan. Om dit te laten slagen worden Functionals producten op bijzonder vakkundige wijze gemaakt, zodat ze lang mee kunnen gaan. Ouderwets vakmanschap en klassieke materialen als staal, hout, leer en stof staan dan ook centraal in de werkwijze van Functionals.

Functionals Bonsai 5 kandelaar

De Bonsai 5 kandelaar was één van de eerste ontwerpen van Functionals (2009).

It’s all in the details

De collectie van Functionals wordt gekenmerkt door elegante eenvoud. Stuk voor stuk hebben de ontwerpen een architectonische, industriële look en onderscheiden zij zich van de rest dankzij bijzondere details. Neem bijvoorbeeld de Functionals 101 Candelabra spiegel. Deze unieke spiegel heeft aan weerszijden een kaarsenstandaard, waardoor je jezelf in zacht kaarslicht in de spiegel terugziet. Of wat dacht je van de Swivel vloerlamp? Ondanks het eenvoudige ontwerp is deze staande lamp is allesbehalve doorsnee. Zijn voet is namelijk verzwaard met drie stukken beton en keurig afgewerkt met vilt. De Swivel vloerlamp staat zijn mannetje dus wel.

Functionals Swivel Floor vloerlamp

De betonnen voet geeft de Functionals Swivel vloerlamp een bijzonder tintje.

Functional(s)

Zoals gezegd proberen de ontwerpers bij Functionals niet alleen mooie maar ook praktische artikelen te produceren. Een goed voorbeeld hiervan is de Mirror, Mirror spiegel. Aan de grote ronde spiegel is een kleinere, magnetische handspiegel bevestigd. Die kun je er gemakkelijk vanaf halen om jezelf nog eens van dichtbij te bewonderen. Helemaal van deze tijd en minstens zo handig is het Crossdock mediarek van Functionals. Hierin kun je zowel je tijdschriften opbergen als je tablet opladen. Zo heb je al je leesvoer bij de hand!

Functionals Mirror Mirror

Multifunctionele ontwerpen van Functionals. Links: Crossdock mediarek. Rechts: Mirror Mirror spiegel.

Functionals voor het Lloyd Hotel

Functionals heeft een complete lijn tafels ontworpen voor het Lloyd Hotel in Amsterdam. Deze serie dankt zijn naam dan ook aan dit gastenverblijf. De Functionals Lloyd familie staat dankzij innovatief ontwerp altijd stevig met de poten op de grond, ook wanneer deze niet gelijk of zelfs hobbelig is. De (werk)tafels zijn bovendien in vele kleuren te verkrijgen, waaronder het klassieke roestbruin en hippe mintgroen. Ook met de afmetingen van de Lloyd serie kun je flink variëren: van 110 x 110 centimeter (salontafel) tot 230 x 80 centimeter (outdoor tafel). Kortom, de keuze is aan jou!

Functionals Lloyd serie

De Functionals Lloyd serie is vernoemd naar het Lloyd Hotel in Amsterdam.

Ben jij ook zo’n fan van de Lloyd serie? Bij designwinkel Flinders krijg je nu een cadeaubon ter waarde van € 150 bij aankoop van een Lloyd tafel. Kun je mooi één van die andere superhandige én mooie ontwerpen van Functionals aanschaffen!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com