You are here: Home » Accessoires » Test; Devolo dLAN 1200+ met WiFi

Test; Devolo dLAN 1200+ met WiFi

geschreven door Constance

Jullie hebben nog een aantal reviews van me tegoed, zoals de test van de Devolo dLAN 1200+ met WiFi. Met de kit verander je elk stopcontact, overal in je huis en/of tuin, in een netwerkaansluiting en deze keer met de snelheid van maar liefst 1200 Mbit/s.

devolo-dLan-1200-wifi-acDe Devolo dLAN 1200+ WiFi ac Starter Kit bestaat uit 2 contactdozen waarbij in 1 exemplaar het wifi-accesspoint ingebouwd heeft.  Beide (vrij grote) contactdozen zijn voorzien van een ingebouwd stopcontact en je kunt de contactdozen, voor het beste resultaat, alleen in een geaard stopcontact gebruiken. De reden is een vrij technisch verhaal maar bij een geaard stopcontact maak je ook gebruik van de aardedraad en hierdoor wordt de snelheid dus verdubbeld, van 600 Mbit/s naar 1200 Mbit/s. En dit voordeel valt dus weg bij een ongeaard stopcontact.

Nu hebben Testman en ik 2 routers in huis maar toch zijn er plekken waarbij regelmatig de verbinding niet even goed is en daar valt ook onze tuin onder. Nu was het afgelopen dinsdag heerlijk weer en vond ik alweer tijd om op het terras lekker te werken. En daar kwam de Develo DLAN 1200+ WiFi ac Starter Kit prima van pas, want ik plugde de contactdoos in (ik heb op mijn terras een geaard buitenstopcontact) en mijn verbinding was super stabiel en snel, terwijl daarvoor mijn laptop elke keer ging zoeken tussen mijn 2 routers.

adaptersConclusie; ik heb inmiddels een aantal van dit soort sets getest maar de Devolo dLAN 1200+ WiFi ac Starter Kit is wel de beste van allemaal. En je kunt nu elke kamer of ruimte, in en om je huis, gebruik maken van een draadloos netwerk.  Maar let wel op je stopcontacten want bij niet geaarde stopcontacten is het zonde van je geld en dan kan je beter een voordeligere Devolo set kopen.

[youtube]https://youtu.be/hj6ZqZOKQpA[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com