You are here: Home » Accessoires » Abstraheren met Urban Jungles!

Abstraheren met Urban Jungles!

geschreven door Constance

Steeds vaker kom ik ze tegen. In woonmagazines zoals de vt wonen, mooie interieurzaken, en in tv programma’s. Urban Jungles zijn helemaal in. En waarom dan niet, een mooi woonitem uitlichten in een blog!

Een Urban Jungles is een kleine vitrine van 2 materiaalsoorten, glas en soldeer. De bedenkers zochten naar de meest simpele en tegelijkertijd mooiste wijze waarop je de focus kunt leggen op speciale of gewoon items die je wil laten zien. Ze kwamen op het idee om geometrische lijnen te combineren met organische vormen.

Jungle 3

Volgens het label Urban Jungles heb je niet veel nodig, maar wel het juiste. Travel light.. dat is hoe het werkt voor hen. De vrije vertaling hiervan is licht reizen. Het idee erachter is dus, om er je mooiste spullen in uit te lichten.

Dit kan van alles zijn. Een mooi plantje, een vondst wat je hebt gedaan op straat of op het strand, ofwel een herinnering die je op een speciale manier wilt laten zien. Het gaat om de schoonheid en de focus op dat ene speciale ding. Ze noemen het ‘abstraheren’. Iets wat op het eerste gezicht heel gewoon lijkt, wordt al snel bijzonder achter glas.

De keuze bestaat uit 5 soorten Urban Jungles, ieder met hun eigen vorm en betekenis. Tot slot een overzicht van ze allemaal!

Jungle 1

Urban Jungles #1: BarunBaru

Dit is de allereerste Urban Jungles ooit. Hij heet BarunBaru. Strakke lijnen, helder glas, alles. Heel geschikt voor een cactus, een tilantia en alles wat jij graag in de spotlights wil zetten.

Urban Jungles #2: Garivati

Garivati; Urban Jungles nummer 2. Eigenwijs typje met een ringetje on top. Vernoemd naar de nog immer geroemde Garivati Jr., de zoon van Garivati Sr.

Urban Jungles #3: McLansey

En jawel hier ook nummer 3. McLansey. Natuurlijk vernoemd naar die andere beroemde McLansey.

Urban Jungles #4: Chowpak

Urban Jungles no. 4: Chowpak! De grootste van het stel. Omdat hij net een tikje groter is dan de rest, kan je er ook net iets meer in kwijt. Een net iets grotere cactus, een net iets groter beeldje of een net iets groter wat dan ook.

Urban Jungles #5: Johnnson

En dit is hem dan. Johnnson. De laatste van de serie, althans; vooralsnog. Met de kubus als uitgangspunt en de variatie als uitzondering op de regel staat deze met stip in de top 5 van de Urban Jungles.

Jungle 4

Foto’s en stukjes informatieve tekst afkomstig van www.urbanjungles.nl

Sanne, De InterieurTipgever styliste regio Limburg

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?