You are here: Home » Accessoires » AOC introduceert ergonomische beeldschermen

AOC introduceert ergonomische beeldschermen

geschreven door Constance

Je bureau, je bureaustoel, je verlichting en toetsenbord; dit zijn allemaal zaken waarbij ergonomie heel normaal is. Maar wat dacht je van je monitor of beeldscherm? Dit is vaak een ondergeschoven kindje. De nieuwste generatie schermen van beeldschermspecialist AOC heeft een groot aantal handige functies die oog-, rug- en nekklachten kunnen voorkomen. Daarnaast zorgen de schermen voor meer productiviteit en comfort en zelfs de laagst geprijsde schermen bevatten een groot deel van deze functies.

aoc beeldschermEen groot aantal AOC-schermen zijn ergonomisch zeer veelzijdig, bijv. doordat ze gebruik maken van scharnering. Hiermee kan je het scherm met 90° draaien en eenvoudig van landschaps- naar portretmodus schakelen. Verder kan er, als de monitor in portretmodus staat bij het tekstverwerken, meer tekst op het scherm worden weergegeven. Hierdoor hoeft er in documenten of tabellen minder te worden gescrold. Het draaien van de monitor kan ook nuttig zijn om deze in de juiste kijkhoek te krijgen, zodat de zichtlijn zo loodrecht mogelijk op het schermoppervlak staat. En als je met collega’s het scherm tegelijkertijd gebruikt, kan je, met wat aanpassingen aan de draaivoet, de teksten of beelden voor iedereen zo leesbaar mogelijk maken – perfect voor teamwork.

image005Tot slot is het scherm zelf ook nog tot 130 mm in hoogte verstelbaar, een functie die bijdraagt aan maximaal comfort en een hogere productiviteit. Door de hoogte van de monitor aan te passen kan je het scherm perfect afstemmen op je lichaamslengte, werksituatie of je voorkeuren. Dit kan nek-, rug- en schouderklachten of andere vergelijkbare gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Deze ergonomische functies zijn met name handig bij gedeelde bureaus. Werkplekken kunnen zo eenvoudig worden afgestemd op de voorkeuren van jou en je collega’s. Daarnaast zijn bepaalde ergonomische functies zeer nuttig voor snelle presentaties aan collega’s of om thuis te delen met familie en vrienden.

Naast deze ergonomische voordelen heeft AOC in twee van zijn schermen (de E2276VWM6 en de E2476VWM6) nog een extra gezondheidsstimulerende functie ingebouwd: Anti-Blue Light. Deze technologie vermindert de hoeveelheid schadelijk blauw licht om vermoeidheid aan de ogen te voorkomen.

image006

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com