You are here: Home » Eten & koken » Test; Mora Chick-Ins

Test; Mora Chick-Ins

geschreven door Constance

Gisteren hebben jullie al de eerste test van de Philips AirFryer gelezen en nu is het de beurt aan de snacks die ik in de AirFryer heb gedaan, de Mora Chick-Ins.

WP_20150310_18_53_55_ProNu ben ik zelf niet zo’n fan van kipnugget-achtige snacks, maar Testzus A des te meer. Maar ik vond de combinatie van een kipsnack met daarin een saus wel erg lekker klinken. De Mora Chick-Ins zijn er in 3 smaken; Mora Saté Saus, Sweet-Chili Saus en Mozzarella Basilicum. En de Chick-Ins kunnen in de oven, friteuse en dus ook in de AirFryer en deze snacks zijn gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

We hebben ze dus, zonder vet, klaargemaakt in de Philips AirFryer, en binnen 8 minuten waren ze lekker bruin, warm en klaar om gegeten te worden. En dit is ons oordeel;

De Mora Chick-Ins Mozzarella Basilicum; deze lijkt het meeste op een ‘gewone’ kipnugget en we hebben bijna geen kaas geproefd. Heel af en toe proefden we een beetje basilicum.

De Mora Chick-Ins Sweet-Chili Saus; we hadden verwacht dat er meer saus in deze variant zou zitten, maar als je hem open beet zat er een beetje saus in. En wij vonden dit, in verhouding met het formaat van het balletje, veel te weinig saus. Als we extra sweet chili saus in huis hadden gehad dan hadden we deze zeker erbij gepakt. Hij was wel lekker krokant.

De Mora Chick-Ins Saté Saus; ook hier vonden we de hoeveelheid satésaus veel te weinig in verhouding met de bal. En dus ook hier hadden we graag een extra bakje satésaus gewild. Maar deze leek wel het meeste op een bitterbal.

WP_20150310_18_54_18_ProConclusie; Testzus A en ik vinden dat er te weinig saus in de saté en sweet-chili variant zit en bij de mozzarella-basilicum Chick-Ins proefden we helemaal geen kaas of basilicum. (En deze waren niet leeggelopen.) De verpakking van 12 stuks is prima maar wij kunnen ons ook voorstellen dat Mora de Chick-Ins ook in de Funmix gaan doen want ze zijn wel een verrassende snack, tussen de bitterballen en frikandellen en kaassoufflées.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com