Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Nieuw kookboek; The Avocado Show Nieuw kookboek; The Avocado Show
  • Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil
  • Clinique Advent Kalender Clinique Advent Kalender
  • December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie
  • HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling
  • Geef je slaapkamer een nieuwe look! Geef je slaapkamer een nieuwe look!
wonen

Over de grens: appartement in Bremen (1)

Wat ons beroep zo leuk maakt, is dat mensen vaak wel weet wat ze leuk vinden, maar niet weten hoe ze het kunnen toepassen in hun eigen huis. Het is dan een dankbare taak om hen te adviseren hoe hun interieur de gewenste sfeer krijgt.

interieuradvies_appartement_Bremen

Zo kwam ik in contact met drie jonge piloten, twee Nederlanders en een Deen, twee heren en een dame. Tijdens hun werkdagen gaan ze een appartement delen in Bremen, waar ze gestationeerd zijn. In de 4-daagse weekends gaan ze naar hun thuisland.

Het interieur moest enigszins industrieel, stoer maar ook gezellig worden en passend in een “gewoon” appartement. Een mix van vintage en nieuwe elementen. Qua kleuren kwamen ze niet verder dan grijstinten.

Op veel plaatjes zie je industriële interieurs afgebeeld in een loft met hoge plafonds. Daar worden dan vaak meubels, lampen en accessoires gebruikt, die in een woning met een standaard plafondhoogte niet tot hun recht komen of zelfs volledig uit verhouding zijn. Het kan dan best lastig zijn om te bepalen welke elementen je wel en beter niet kunt toepassen in een “gewoon” huis.

Eén van de opdrachtgevers was erg gecharmeerd van de grote industrielampen. Helaas heb je voor dergelijke lampen een hoog plafond nodig, omdat de verhouding anders niet meer klopt. Deze grote geëmailleerde lampen hingen ooit immers in grote hoge fabriekshallen. Maar er is wel een alternatief: oude metrolampen. Deze hebben ook een geëmailleerde bolvormige kap, maar zijn een slagje kleiner, waardoor ze bij een standaard plafondhoogte wel mooi tot hun recht komen.

Besloten werd dat de meubels wel nieuw moesten zijn. Bank en fauteuil werden besteld in de gewenste grijstinten (bank donkergrijs, fauteuil warm lichtgrijs). Voor de eettafel, salontafel en het tv-meubel werd gekozen voor een combi van hout met metaal. Voor bij de eettafel zijn buisframestoelen met cognackleurig leer besteld. Om het cognac van de eethoekstoelen terug te laten komen in het interieur komen er koperkleurige kussens op de bank.

Om het interieur tot leven te brengen komen er accessoires bij in de kleur celadon, in de volksmond ook vaak zeegroen genoemd. Om het geheel rustig te houden wordt alleen celadon als accentkleur gebruikt, maar wel in verschillende nuances. Deze kleur komt terug in een extra sierkussen op de bank, in een hele grote oude schoolkaart, in een aantal stoere flesvazen op de eettafel en in een grote oude gistfles. Gistflessen worden vaak toegepast in landelijke interieurs, maar doordat de hier gebruikte gistfles compleet met houten krat is, is de fles net even wat stoerder.

In eerste instantie verhuizen opdrachtgevers eerst hun spullen naar het appartement en verven ze sommige niet zo fraai gekleurde wanden wit. Binnenkort ga ik er naar toe om de puntjes op de “i” te zetten en foto’s te maken. Wordt vervolgd dus…

Ingrid Gommers, stylist van De InterieurTipgever voor regio West-Brabant en Zeeland

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?