You are here: Home » Accessoires » Test; mydlink Home producten

Test; mydlink Home producten

geschreven door Constance

Zoals ik vorige maand al schreef, heb ik een 3-tal producten van mydlink Home opgestuurd gekregen voor een test. Ik heb de D-link mydlink Home Smart Plug, de Home Monitor HD en de Home Wi-Fi Motion Sensor getest. De installatie was een fluitje van een cent, zeker in combinatie met de bijgeleverde QRcodes bij elk apparaat.

WP_20150129_12_26_28_ProDe mydlink Home Wi-Fi Motion Sensor heb ik getest in combinatie met de Home Monitor HD camera. Doordat Testman en ik 2 Noorse Boskatten hebben, en een kattenluik, komt het nog weleens voor dat een van de dames met een ‘prooi’ naar binnenkomt of een viervoetige ‘indringer’ het kattenluik uit meppen.

dlink home cameraAangezien we niet de hele dag de beelden van in- en uitlopende katten hoefden te zien, heb ik de Motion Sensor zo op- en ingesteld dat ie alleen maar geactiveerd werd als de katten langs de sensor liepen en daarna werd pas de Monitor HD camera geactiveerd. Zo hebben we gezien hoe een van de dames met een klein, nog levend, muisje binnenkwam en dat daarna beiden dit muisje achterna gingen. Toen wij ’s ochtends naar beneden kwamen konden we precies zien waar het muisje zich had verstopt en hebben wij de muis gevangen en weer keurig naar buiten gebracht. Eind goed al goed.

De mydlink Home Monitor HD camera kan je natuurlijk ook gebruiken als ‘beveiligingscamera’ in huis en kantoor of als monitor in de babykamer.

motion sensorJe kunt de Motion Sensor natuurlijk ook in je gang installeren en in combinatie met de Smart Plug automatisch een lamp inschakelen. Dat is ideaal in deze donkere dagen en ook een veilig idee dat er altijd een lamp aangaat als je thuis komt.

smart plugDe Home Smart Plug heb ik weer op een andere manier gebruikt, want ik vond de combinatie met een schermlamp teveel voor de hand liggen. Daarom heb ik Home Smart Plug gecombineerd met het opladen van de batterij van mijn e-Bike. En wel op 2 manieren; nl. als ik thuis ben en als ik onderweg ben (zonder mijn fiets). De accu van mijn e-Bike is gemiddeld na 3 uur volledig opgeladen en het komt vaak voor dat ik vergeet om mijn lader uit te zetten. Dat kan ik, dmv. de app, zowel thuis als onderweg doen. Verder gebruik ik de app ook om de Smart Plug te activeren als ik onderweg ben omdat mijn accu leeg is en ik mijn e-Bike nodig heb om ’s avonds mee op pad te gaan. Ik schakel de Smart Plug in en na 3 uur gaat ie automatisch weer uit en mijn e-Bike is vol.

De Home Smart Plug is ook te koppelen aan je koffie/espressomachine, zodat ie automatisch is ingeschakeld als je ’s morgens wakker wordt. Een andere mogelijkheid is je wasmachine en wasdroger, mochten deze geen timer hebben. Je kan dan, op afstand, deze apparaten aanzetten en je was is schoon en/of droog als je thuis komt of wakker wordt. (Let op; je wasmachine of droger mag niet in de badkamer staan.)

Zoals jullie al hebben kunnen lezen heb ik een Synology NAS thuis staan en alle D-Link producten zijn weer aan te sluiten op deze NAS zodat ik overal de beelden van de Home Monitor kan bekijken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?