You are here: Home » Accessoires » Tivoli Audio heeft het Digitale Radio Keurmerk

Tivoli Audio heeft het Digitale Radio Keurmerk

geschreven door Constance

Tivoli Audio mag per heden het Digitale Radio Keurmerk, beter bekend als het Digitale Vinkje, voeren. Dit keurmerk verzekert je ervan welke digitale radioproducten klaar zijn voor de toekomst, omdat ze naast FM ook DAB en DAB+ radiozenders kunnen ontvangen. Tegelijkertijd waarborgt het keurmerk de kwaliteit en betrouwbaarheid van de radio. Het Digitale Vinkje komt van origine uit het Verenigd Koninkrijk, hét digitale-radioland bij uitstek.

digitale vinkjeOm een product in aanmerking te laten komen voor het Digitale Vinkje, moet dit product  FM, DAB én DAB+ uitzendingen kunnen ontvangen. Indien het product bijvoorbeeld alleen FM en DAB óf DAB en DAB+ maar geen FM ontvangt, komt het niet in aanmerking. Op deze manier beschermt het Digitale Vinkje de consument bij het kopen van een product dat klaar is voor de toekomst. Daarnaast moet het product onder andere voldoen aan eisen op het gebied van ontvangst en dataweergave (FM RDS en DAB/DAB+-tekst), zodat ook de kwaliteit en betrouwbaarheid is gewaarborgd. Het vinkje is te vergelijken met andere elektronica-keurmerken zoals KEMA-KEUR.

De volgende soorten producten komen na uitgebreid testen door Digital Radio UK in aanmerking voor het Digitale Vinkje: DAB-ontvangers, Hifi-systemen met DAB, DAB-frontpanelen en DAB-adapters.

Het vinkje kan vanaf heden worden gevonden op verkooppunten, verpakkingen, online en op marketingmaterialen van Tivoli Audio. Toestemming voor gebruik van het vinkje wordt verleend door Digital Radio UK. Deze Britse organisatie informeert consumenten ook pro-actief over het keurmerk via de Digital Radio UK communicatiecampagne. Tivoli Audio is een van de eerste fabrikanten die de certificering wist te verkrijgen en zal met het Digitale Vinkje laten zien dat haar producten klaar zijn voor de toekomst van radio en de uitrol van DAB+ (digital radio+) in Nederland.

Alle DAB+ radio’s van Tivoli Audio zijn getest en goedgekeurd door Digital Radio UK om het Digitale Radio Keurmerk te dragen. Waaronder ook de onlangs geïntroduceerde: Music System Three+, PAL+ BT en Albergo+. Andere Tivoli Audio radio’s die voorzien zijn van het keurmerk zijn de Model 10+, Music System Two+, het Music System+ en de PAL+.

dabradios

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com